× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταρράκτες στην περιοχή Κλαπάδου

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ

Δημοσίευση 2/10/2022

Καταρράκτες στην περιοχή Κλαπάδου
Νικόλας Αθανάσης

Στη σκέψη, η έννοια Καταρράκτες είναι συνυφασμένη με ογκώδεις επιθετικές μάζες νερού που ρέουν με απροσδιόριστες ταχύτητες και βόμβο από ψηλές απόκρημνες και βραχώδεις πλαγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λέσβος είναι ένας πολύμορφος τόπος, ο οποίος συνδυάζει βουνό, θάλασσα, πεδινές εκτάσεις, ποτάμια και χείμαρρους, που καταλήγουν σε ένα κατακόρυφο πεδίο μάχης του νερού με τον εαυτό του. Κι αυτή η πάλη προκαλεί δέος, έτσι όπως εκτυλίσσεται στη μαγευτική τοποθεσία του Κλαπάδου.

Στη μνήμη των Λέσβιων η περιοχή του Κλαπάδου διαθέτει ένα σπουδαίο και αξιομνημόνευτο εκτόπισμα ως μία ζώνη που πέρασε στην ιστορία του τόπου, χάρη στις τελευταίες μάχες που διαδραματίστηκαν στα υψώματα του για την απελευθέρωση του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσέγγιση της τοποθεσίας, όπου βρίσκονται οι δυο καταρράκτες, γίνεται από μία βατή και σύντομη διαδρομή . Ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Καλλονής – Πέτρας στα πέντε χιλιόμετρα ανάμεσα σε πεύκα, ένας χωματόδρομος με σήμανση για Κλαπάδο ξεπροβάλλει στα αριστερά του δρόμου. Περπατώντας περί τα 30 λεπτά ή συνεχίζοντας με αυτοκίνητο, συναντάμε ένα πλάτωμα με ένα ξύλινο παγκάκι . Ακολουθώντας το μονοπάτι που βρίσκεται μπροστά μας, σε ελάχιστα λεπτά, απολαμβάνουμε ένα από τα πιο ωραία τοπία της Λέσβου.

 Μπορούμε να θαυμάσουμε τον καταρράκτη και από ψηλά. Συνεχίζοντας το περπάτημα αντίθετα από τη ροή του νερού , για περίπου 10 λεπτά, φτάνουμε σε έναν ακόμη καταρράκτη εξίσου γραφικό και εντυπωσιακό.   Αξίζει να συνεχίσουμε το χωμάτινο δρόμο και σε λίγα λεπτά θα βρισκόμαστε στην ιστορική περιοχή του Κλαπάδου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο