× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι θα γίνει με τα εγκαταλελειμμένα άλογα;

Δεύτερο αδέσποτο άλογο υποσιτισμένο και ταλαιπωρημένο βρέθηκε σήμερα στον Ασώματο της Λέσβου. Η Κιβωτός ειδοποίησε την Διεύθυνση Κτηνιατρικής που δηλώνει αναρμόδια να παρέμβει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2023

Τι θα γίνει με τα εγκαταλελειμμένα άλογα;

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το θέμα με τα αδέσποτα και σε κακή κατάσταση άλογα τα οποία εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Λέσβου από πολίτες οι οποίοι ειδοποιούν την φιλοζωική οργάνωση ΚΙΒΩΤΟ για την περισυλλογή και περίθαλψή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό μετά το ταλαιπωρημένο και βαριά άρρωστο αλογάκι στον Πολιχνίτο, κλήθηκε σήμερα να παρέμβει η ΚΙΒΩΤΟΣ στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στον Ασώματο.

Ειδικότερα όπως ανέφερε  σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, νωρίς το μεσημέρι,  το άλογο βρέθηκε σε  άσχημη κατάσταση βρώμικο, πληγωμένο και υποσιτισμένο  από περαστικούς. «Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Δνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του πρσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει). Ψάχνουμε ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές!».

Ωστόσο λίγο αργότερα όταν οι υπεύθυνοι της Φιλοζωικής οργάνωσης «Κιβωτός» επικοινώνησαν με τη διεύθυνση Κτηνιατρικής πήραν την απάντηση ότι τα ιπποειδή είναι αρμοδιότητα των Δήμων και όχι της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει  μας είπαν ότι αυτοί είναι αρμόδιοι για τα δεσποζόμενα  ιπποειδή. Όταν τους είπαμε πώς ούτε αυτό ισχύει γιατί ο νόμος μιλάει για ανεπιτήρητα  ιπποειδή, δεσποζόμενα και  αδέσποτα, μας είπαν ότι δεν μπορούν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο ούτε χώρος φιλοξενίας.

Ο σχετικός νόμος είναι η Υπουργική Απόφαση 726/107637/2022 - ΦΕΚ 2028/B/21-4-2022, 'Αρθρο 15 (το πλήρες κείμενο στα σχόλια).

Επί 1.5 ΧΡΟΝΟ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί.  Εδώ και δύο  μήνες η Κιβωτός  Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης. Πόσα άλογα πρέπει να πεθάνουν για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να εφαρμοστούν οι νόμοι σε αυτο το νησί;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο