× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαζί με τους πολιτιστικούς φορείς η Εριφύλη Χιωτέλλη

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων της Αντιδημάρχου Πολιτισμού- Οι προθεσμίες για την εγγραφή στο μητρώο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2024

Μαζί με τους πολιτιστικούς φορείς η Εριφύλη Χιωτέλλη

Με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Εριφύλης Χιωτέλλη με τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα καλλιτεχνικά σχήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στις συγκεντρώσεις αυτές, όπου σημειώθηκε σημαντική προσέλευση των ενδιαφερομένων, έγινε διεξοδική ενημέρωση από την πλευρά της Αντιδημάρχου σχετικά με την πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για τη δημιουργία Μητρώου Πολιτισμού, σε μια προσπάθεια πρώτης καταγραφής συλλόγων και σωματείων που προάγουν τον Πολιτισμό στον τόπο μας, με μια πληθώρα δράσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η κ. Χιωτέλλη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις νέες συνθήκες που προκύπτουν, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού -Πολιτισμού και τους κάλεσε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο μητρώο, όπως επίσης και τις προτάσεις τους για πολιτιστικές δράσεις για την τρέχουσα χρονιά.


Υπενθυμίζεται, πως για την εγγραφή στο μητρώο οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα μουσικά σχήματα και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2024 να καταθέσουν στη Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, υπόψη κας. Ασημένιας Μήλιου, είτε εγγράφως στο Παλαιό Δημαρχείο (Π. Κουντουριώτου 15) στη Μυτιλήνη, είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] τα ακόλουθα, ανά περίπτωση, δικαιολογητικά ή πληροφορίες:
Για τους πολιτιστικούς συλλόγους
Το καταστατικό της ίδρυσης τους θεωρημένο μαζί με την όποια τελευταία τροποποίηση, τον ΑΦΜ καθώς και το πρακτικό ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου.
Για τα μουσικά σχήματα ή μεμονωμένους καλλιτέχνες
Πληροφορίες για τον διακριτικό τους τίτλο με τον αντίστοιχο ΑΦΜ, το καταστατικό τους εάν υπάρχει, την ιδιότητα τους σχετικά με ποιο χώρο της μουσικής τέχνης υπηρετούν (π.χ παραδοσιακό, έντεχνο, λαϊκό κλπ) και το σε ποια περιοχή της Λέσβου έχουν την επίσημη έδρα τους.
Όσον αφορά τους πολιτιστικούς συλλόγους, κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών που αναφέρονται παραπάνω, μπορούν να υποβάλουν μία μόνο πρόταση πολιτιστικής δράσης ανά σύλλογο, με ανάλογο αναλυτικό προϋπολογισμό, συναφή με τις επιτρεπόμενες εκ του νόμου δαπάνες.
Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προτάσεων με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού, ενώ στόχος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού είναι η συνέχιση της συχνής επικοινωνίας και επαφής με τα πολιτιστικά σωματεία και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου