× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Γέρα μάγεψε ξανά τον ποδηλατικό κόσμο

Ο 6ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας συγκέντρωσε 50 αθλητές σε πέντε κατηγορίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2024

H Γέρα μάγεψε ξανά τον ποδηλατικό κόσμο
Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Γέρα μάγεψε τον ποδηλατικό κόσμο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού “Ειρήνη” με μεγάλο διοργανωτή το Μάριο Λουτραγώτη κατάφεραν να διοργανώσουν ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα:
Στην καταπράσινη βουνοκορυφή πάνω από το Μεσαγρό, με το τοπίο να εναλλάσσεται συνέχεια με ελιές και πεύκα, οι αθλητές διέσχισαν την απόσταση των 33 χιλιομέτρων μέσα από δασικούς δρόμους, και στενά γραφικά δρομάκια των γύρω χωριών. Μια διαδρομή σχεδιασμένη από το Lesvos Ride με αρκετά απαιτητικές ανηφόρες, αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά της θέας του κάμπου από τα βουνά της Γέρας.
Στον αγώνα συμμετείχαν 50 αθλητές σε 5 κατηγορίες. Έτρεξαν για 33 απαιτητικά χιλιόμετρα, ανέβηκαν 1000μ υψομετρικά και χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες αγώνα για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Στον αγώνα προηγήθηκαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα καθώς η μεγάλη ανάβαση στο βουνό ξεχώρισε από νωρίς τα e-bikes από τους υπόλοιπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 στα 10 ηλεκτρικά πέρασαν τον πρώτο "μη ηλεκτρικό". Στα "κανονικά" ποδήλατα ξεχώρισε από νωρίς ο Δημήτρης Αλεξίου από τους "Ποδηλάτες Χίου" που με άνεση και διαφορά λεπτών διατήρησε την πρώτη θέση από την αρχή του αγώνα μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.
Ειδικά στις κατηγορίες:
E-Bike: 1ος Τζανής, 2ος Γιαννούλης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 3ος Καλλιπολίτης, 4ος Δαλέκος, 5ος Μαντός, 6ος Σκορδομπέκης.
Junior: 1ος Μπαρέλης, 2ος Μαντός, 3ος Ιππιώτης, 4ος Σωτηρχέλλης, 5ος Μαλαμάς.
Men: 1ος Αλεξίου, 2ος Νιδήμος 3ος Γιαννόγλου (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 4ος Πέππας (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 5ος Σακελλαρίου (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 6ος Μιχαλακέλλης.
Master: 1ος Σαραϊδάρης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 2ος Μπουντάκης (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 3ος Τζενεράλης, 4ος Λασκαρίδης (Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 5ος Π. Καμάτσος, 6ος Αϊβαλιωτέλης.
Veteran: 1ος Λαϊνάς (Αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου), 2ος Λουτραγώτης, 3ος Τριανταφύλλου, 4ος Σαχλός, 5ος Π. Καμάτσος, 6ος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα με τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΕΡΑΣ στο προαύλιο χώρο του σχολείου του Μεσαγρού έγιναν ποδηλατικά παιχνίδια με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παλαιοκήπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ο αθλητικός σύλλογος Αρίων Παλαικοκήπου, το Εθελοντικό κλιμάκιο Γέρας και από την Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος ήταν όπως πάντα το Lesvos Ride.
Περισσότερα εδώ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη