× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από τα οχτώ του στην κουζίνα του Μεσοτόπου, και σήμερα μεγάλος σεφ

Ο Στράτος Ιωσηφέλλης, που διακρίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, και σχολές μαγειρικής, φτιάχνει το μενού του «Οινοφόρου»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/5/2021

Από τα οχτώ του στην κουζίνα του Μεσοτόπου, και σήμερα μεγάλος σεφ

Γέννημα, θρέμμα του Μεσοτόπου ο Στράτος Ιωσηφέλλης, 35 ετών σήμερα, αγάπησε από πολύ μικρός την κουζίνα και σήμερα είναι εξωτερικός σύμβουλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διαμορφώνει μενού μεγάλων εστιατορίων στην Αθήνα, ενώ ετοιμάζει και τα μενού για τις δεξιώσεις του «Οινοφόρου» το προσεχές καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την πορεία του, όσα έχει πετύχει, αλλά και το τι πιστεύει για τα παραδοσιακά, γευστικά προϊόντα της Λέσβου και την ανάδειξή τους μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Οι γεύσεις των εδεσμάτων της μητέρας και της γιαγιάς του, στο παραδοσιακό καφενείο, «Πάλλας» στην πλατεία του Μεσοτόπου, τον έκαναν να αγαπήσει τη μαγειρική τέχνη, κι έτσι από τη Γ’ Γυμνασίου είχε ψάξει για σχολές μαγειρικής. Η «αποτυχία» τους στις πανελλαδικές εξετάσεις να περάσει στη σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τον έσπρωξε αμέσως να κυνηγήσει το πραγματικό του όνειρο, να γίνει σεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι σπούδασε στη «Le Monde» στην Αθήνα, και έκτοτε τράβηξε το δρόμο του, επιμένοντας παρά τα όποια εμπόδια. Έχει διατελέσει και διατελεί καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ., όπως και στην «Σιβιτανιδείο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων». Συμμετέχει στις δράσεις του «Ελληνικού Πρωινού» υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως Consultant Chef, «μαθαίνοντας» το ελληνικό πρωινό σε ξενοδοχεία και προωθώντας προϊόντα της Λέσβου. Έτσι για παράδειγμα μας εκμυστηρεύτηκε πώς οι χάχλες μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες με αβγό, λαδοτύρι και παστράμι ή πώς μπορούμε να τις κάνουμε μπάρες δημητριακών!

Στον Οινοφόρο, θα διαμορφώσει μενού για δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις του καλοκαιριού, ενώ τον Αύγουστο θα διαμορφώσει επίσης το μενού στον τόπο του, το καφενείο «Πάλλας».

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές από τις προηγούμενες δουλειές του:

19/12/2016-31/01/2018: Bistro «Quartier d’Athènes» ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10/11/2015-31/05/2016: Μπυραρία «Beer on us» ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef)

03/04/14-30/10/2015: Bar-Restaurant  «Διόσκουροι» στο με τον Chef Δημήτρη Πολίτη ως sous-chef

1/11/2013-23/03/14: Υπεύθυνος Κουζίνας στο «Άνω Κάτω» στη Γλυφάδα

Οκτώβριος του 2012 έως 15/01/2013: Bar-Restaurant «Baraonda», με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef

Καλοκαίρι 2012: Bar-Restaurant «Ακρωτήρι» με τον Chef Αχιλλέα Παπαχρήστο ως sous-chef

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*