× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Ούζο Πλωμαρίου σε Bazaar φιλίας στο Ιράκ!

Γεύσεις και αρώματα Πλωμαρίου ανάμεσε σε οχτώ προξενεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2021

Το Ούζο Πλωμαρίου σε Bazaar φιλίας στο Ιράκ!

Το Ούζο Πλωμαρίου συμμετέχει σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι του 2021 στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεύση και αρώματα Ελλάδας πρόσφερε το Ούζο Πλωμαρίου στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Erbil του Ιράκ. Διοργανωτής της εκδήλωσης με θέμα «The First Diplomatic Friendship Bazaar» ήταν το Γενικό Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στη δράση «For a Greener Kurdistan, ενώ στόχος της ήταν η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της τοπικής κουρδικής κοινότητας και των προξενείων στην πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος 8 γενικά προξενεία χωρών από όλο τον κόσμο – Ελλάδος, Καναδά, Κίνας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Αρμενίας, Σρι Λάνκα, Ινδίας, μαζί με το Department of Foreign Relationships (DFR) του Ιρακινού Κουρδιστάν (KRI). Συνολικά παρευρέθηκαν περίπου 5.000 επισκέπτες μεταξύ αυτών και επίσημοι της Ιρακινής κυβέρνησης και στελέχη 27 Ιρακινών εταιρειών. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθούν φιλικές σχέσεις των προξενείων με την τοπική κοινότητα. Επιπλέον, με την πολύτιμη βοήθεια του ελληνικού προξενείου και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ιράκ, Δρ. Σταύρου Κυρίμη, ελληνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους κάνοντας τα γνωστά τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους συμμετέχοντες των υπόλοιπων προξενείων.

Έτσι και το Ούζο Πλωμαρίου, το εθνικό μας απόσταγμα με ιστορία 127 χρόνων, ήταν παρόν μεταφέροντας την Ελλάδα στο ποτήρι των επισκεπτών. To Ούζο Πλωμαρίου όμως δε σταματά εδώ! Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με το Γενικό προξενείο, θα πρωταγωνιστεί στην επόμενη εκδήλωση που θα γίνει στο Erbil στις 12-13/7/2021, αλλά και σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι από το προξενείο. Το Ούζο Πλωμαρίου θα είναι το επίσημο, εθνικό απόσταγμα που θα προσφερθεί, ενώ θα δοθούν και branded δώρα από την προξενική αρχή στους Ιρακινούς αξιωματούχους και στους επίσημους προσκεκλημένους που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το Ούζο Πλωμαρίου με τις δράσεις αυτές προβάλει και προωθεί τις ελληνικές παραδόσεις και αρώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί τον πρεσβευτή του ελληνικού προξενείου στο Ιράκ καθώς είναι το αγαπημένο Ούζο των Ελλήνων, με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου αποτελούν περίπου το 60% του συνόλου της παραγωγής του και εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, με το Ιράκ να αποτελεί μια χώρα – προορισμό με έντονη δραστηριότητα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*