× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο χρόνια «ατιμώρητος» γνωστός δράστης που κλώτσησε αδέσποτο

Ήταν Μάιος του 2019, όπως υπενθυμίζει σε καταγγελία της η «Κιβωτός» επισημαίνοντας την ολιγωρία της Αστυνομίας στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2021

Δύο χρόνια «ατιμώρητος» γνωστός δράστης που κλώτσησε αδέσποτο

Επί δύο χρόνια η Ελληνική Αστυνομία στην Μυτιλήνη δεν επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα που κλώτσησε αναίτια έναν αδέσποτο σκυλάκο. Το περιστατικό είχε γίνει τον Μάιο του 2019 όταν ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αποφάσισε να κλωτσήσει αναίτια έναν αδέσποτο σκυλάκο στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Το γεγονός καταγράφηκε από την κάμερα του καταστήματος και την επόμενη μέρα πέντε αυτόπτες μάρτυρες έκαναν καταγγελία - ενώ και ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε την πράξη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όπως καταγγέλει η «Κιβωτός» θα έπρεπε κατευθείαν να του επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. «Φαίνεται όμως, ότι για κάποια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Λέσβο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά» σχολιάζει.

Αρχικά, από το Α.Τ. Μυτιλήνης επί 1,5 χρόνο «μας ανέφεραν ότι είχαν βεβαιώσει το πρόστιμο. Κάτι τέτοιο όμως ουδέποτε έγινε.

Όταν διαπιστώσαμε ότι αυτό ΔΕΝ ίσχυε και αναφέραμε το τι συνέβαινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, μας απάντησαν ότι πρέπει να προηγηθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο - ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (τις οποίες είχαμε επισημάνει σε έγγραφο μας προς τις αστυνομικές αρχές) ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τέλει μόλις προχτές λάβαμε νέα απάντηση στην οποία αναφέρεται ότι επειδή παρήλθε τρίμηνο από την πράξη δεν μπορεί να επιβληθεί το πρόστιμο από το Α.Τ. και θα πρέπει να περιμένουμε την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση (σε αρκετά χρόνια από την τέλεση)!

Θλιβόμαστε γιατί τα εν λόγω στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Μυτιλήνη - με την κωλυσιεργία, τις παραλείψεις τους και την μη εφαρμογή όσων προβλέπουν οι αστυνομικές οδηγίες, πέραν του ότι μας ενέπαιζαν επί δύο χρόνια, δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους ως όφειλαν. Αναρωτιόμαστε, γιατί σε τρεις άλλες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, που ο δράστης ομολόγησε την τέλεση της πράξης του, ήτοι:

(α) Θανάσιμη Κακοποίηση αλόγου στο Ίππειος Λέσβου, Μάρτιος 2021 (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159637991434341&id=192357654340 )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(β) Θανάσιμη Κακοποίηση γατιού στην Μυτιλήνη, Ιούνιος 2021 (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159794319189341&id=192357654340  )

(γ) Κακοποίηση κουταβιού στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης, Αύγουστος 2021

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159945826214341&id=192357654340 )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

επιβλήθηκε αμέσως το πρόστιμο των 30.000 ευρώ και στον συγκεκριμένο και καθ’ ομολογία δράστη, δεν εφαρμόστηκε το ίδιο;»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προώθησε σήμερα όλο το σχετικό υλικό στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας την παρέμβασή του.

«Ελπίζουμε ότι το θέμα θα διερευνηθεί από τους αρμοδίους, ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, διότι ότι ο σεβασμός των νόμων περί προστασίας των ζώων δεν είναι υποχρέωση μόνο των πολιτών, αλλά πρωτίστως και κυρίως των ίδιων των αστυνομικών οργάνων» καταλήγει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διολίσθηση... της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις ανησυχίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιάννης Μπουρνούς στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» του ρ/σ 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη