× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μόνο το 70% εμβολιάστηκε στη Λέσβο»

«Δεν πείσαμε τις ηλικίες που κινδυνεύουν» λέει στο «Ν» ο Π. Θεοδοσίου, πνευμονολόγος, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/1/2022

«Μόνο το 70% εμβολιάστηκε στη Λέσβο»

Εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα, τα ερωτήματα και τους προβληματισμού που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα FM και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο πνευμονολόγος, Παναγιώτης Θεοδοσίου, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι δεν προβλέπεται τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά Covid από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρά μόνο σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες. Ανέφερε τη σημασία του εμβολιασμού και τους χαμηλούς του στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά και στη Λέσβο που αγγίζει μόλις το 70% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι σκληροί δείκτες στην Ελλάδα, δηλαδή ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και των νεκρών είναι πολύ υψηλότεροι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και λόγω του χαμηλού εμβολιασμού και της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο πνευμονολόγος.

Σε περίπτωση νόσησης από κορονοιό δεν θα πρέπει ο ασθενής να λαμβάνει αντιβίωση, ούτε κορτιζόνη παρά μόνο αναλγητικά και αντιπυρετικά, διαφορετικά θολώνει η κλινική του κατάσταση, τόνισε, προτρέποντας τους ασθενείς να ρωτούν πάντα τον γιατρό τους και όταν χειροτερεύουν, δηλαδή παρουσιάζουν πυρετό για πέντε ημέρες που δεν υποχωρεί, να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Θεοδοσία αναφέρθηκε και στη διασπορά του ιού από τα σχολεία, τονίζοντας ότι αφενός πρέπει να μην κλείνουν, αλλά αφετέρου πρέπει να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να χορηγείται ενισχυμένη μάσκα υψηλής προστασίας και να εμβολιάζονται τα παιδιά- όχι για το δικό τους κίνδυνο, αλλά του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε επίσης ότι θα ξεκινήσει η χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες που νοσούν, μετά την απόφαση ειδικής επιτροπής, ώστε να γίνεται αγωγή από την πρώτη έως και την Πέμπτη μέρα νόσησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*