× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

12.000 ευρώ πρόστιμα για παράνομες γέννες ζώων στη Λέσβο

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η φιλοζωική Οργάνωση «Κιβωτός», σύμφωνα με το νόμο που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2021 επιτρέπεται μία μόνο φορά και άδεια του δήμου το ζευγάρωμα στα κατοικίδια ζώα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2022

12.000 ευρώ πρόστιμα για παράνομες γέννες ζώων στη Λέσβο


Η φιλοζωική οργάνωση «Κιβωτός» Μυτιλήνης ενημερώθηκε  από το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας για την βεβαίωση μεταξύ άλλων των σχετικών διοικητικών προστίμων για γέννες ιδιόκτητων ζώων στην Λέσβο κατόπιν καταγγελιών της Οργάνωσης.
'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Κιβωτού» συνολικά από το Μάρτιο 2022 έχουν βεβαιωθεί συνολικά πρόστιμα 12.000  (στα όσα φαίνονται εδώ πρέπει να προστεθεί και το αντίστοιχο πρόστιμο στην Αρίσβη Λέσβου προ 2 εβδομάδων), ενώ εκκρεμούν δύο ακόμα σχετικά πρόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του ΑΤ Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση στις καταγγελίες μας, καθώς και για την ενημέρωση.

Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο αυτών των χρημάτων εισπράττεται από τους Δήμους της Λέσβου και διατίθεται αποκλειστικά για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι από τον Σεπτέμβριο 2021 είναι σε ισχύ ο νέος Νόμος 4830/2021 για την προστασία των ζώων, σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες ζώων μπορούμε να ζευγαρώσουμε το ζώο μας μία φορά καθόλη την διάρκεια της ζωής του αλλά πρέπει να πάρουμε σχετική άδεια από τον Δήμο μας –διαφορετικά υπάρχει πρόστιμο 3.000 (τρεις χιλιάδες) ευρώ (Άρθρο 8. Παρ 4)».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*