× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο και στην βάση του διεθνούς δικαίου»

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με πολλούς αποδέκτες από τη Σμύρνη

Δημοσίευση 9/10/2022

«Τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο και στην βάση του διεθνούς δικαίου»

«Δεν ευλογούνται οι πόλεμοι και δη οι αδελφοκτόνοι. Το λάδι της Εκκλησίας μας είναι για να επουλώνει πληγές. Η ειρήνη δεν είναι δυστυχώς αυτονόητη, είναι κατόρθωμα. Το μήνυμα των θρησκειών είναι η απόρριψη της βίας. Οι Χριστιανοί προσεύχονται για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο και στην βάση του Διεθνούς δικαίου. Προσευχόμαστε να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, να τερματιστεί ο πόλεμος σε βάρος του ηρωϊκού Ουκρανικού λαού.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σημερινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης, μπορούσε να έχει πολλούς αποδέκτες, μη εξαιρουμένου και του Πατριάρχη Μόσχας, που όχι μόνο ευλογεί τα Ρωσικά όπλα κατά της Ουκρανίας αλλά ευχήθηκε και προσωπικά για τα γενέθλια του Βλ. Πούτιν!

Στο ίδιο μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παρουσία του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κυρίλλου, αναφέρθηκε στην παρουσία της Εκκλησίας και στα χώματα της Ιωνίας, σημειώνοντας ότι οι Λειτουργοί της θα τελούν σε αυτά την Θεία Λειτουργία, θα προσεύχονται, θα αναγείρουν ναούς, θα ψάλλουν το Χριστός Ανέστη μέχρι την τελευταία τους ανάσα.

Ο ίδιος εξήρε το έργο του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, που εδώ και έξι χρόνια ποιμαίνει την επανασυσταθείσα μετά από 100 χρόνια Μητρόπολη Σμύρνης και ευχαρίστησε ζευγάρι πιστών Μουσουλμάνων, που δώρισαν στην Μητρόπολη Σμύρνης ένα διαμέρισμα σε όροφο πολυκατοικίας της πόλης, για να στεγάσει τα γραφεία της, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου για τις ανάγκες της.

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία  παρέστησαν εκτός από πολυεθνικό Ορθόδοξο ακροατήριο, οι Βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Ελληνικής Βουλής, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και η Αντιπρόεδρος της ίδιας Επιτροπής Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στην Σμύρνη, εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Σμύρνης κ.α.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία