× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ορεινό τρέξιμο στη χερσόνησο της Αμαλής

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με την υποστήριξη του Γεωπάρκου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2022

Ορεινό τρέξιμο στη χερσόνησο της Αμαλής

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στη χερσόνησο της Αμαλής θα πραγματοποιηθεί o αγώνας ορεινού τρεξίματος “AMALI TRAIL”, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Λέσβο, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην είσοδο της εκκλησία της Παναγίας της Αμαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας υποστηρίζεται από το ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ και οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το «LESVOS RIDE» με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου “Lesvos Runners” και της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Λέσβου.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Αμαλή συμπληρώνει ένα κομμάτι από τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στη Λέσβο, καθώς με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Αμαλή ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα για τη φετινή χρονιά.

Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τους δρομικούς αγώνες να κάνουν γνωστή τη φύση και τον πολιτισμό της Λέσβου σε πιο εξιδανικευμένο κοινό. Μέσα από παλιά μονοπάτια και «ξεχασμένα» χωριά με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αθέατες ομορφιές της Λέσβου, μοναδικής σπουδαιότητας γεωλογικά μνημεία και τοπία στην ύπαιθρο της Λέσβου, η οποία έχει κηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιοχή της Αμαλής, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος αγώνας ορεινού τρεξίματος για τη φετινή χρονιά, θεωρείται ένας ιδιαίτερης γεωλογικής αξίας χώρος καθώς η παρουσία των οφιολιθικών πετρωμάτων αποτελεί μάρτυρα των τεράστιων γεωλογικών μεταβολών στην περιοχή της Μεσογείου. Η χερσόνησος της Αμαλής αποτελείται από πετρώματα που αποτελούν τμήμα του ωκεανού της Τηθύος, ο οποίος λειτούργησε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Σήμερα τα πετρώματα αυτά τα συναντάμε στον ορεινό όγκο της Αμαλής όπου πάνω τους αναπτύσσεται το περιαστικό πευκοδάσος. Στην περιοχή συναντώνται επίσης σημαντικά γεωλογικά ρήγματα που μας θυμίζουν τις έντονες γεωλογικές διεργασίες που ακόμη και σήμερα είναι ενεργές.

Η δράση υποστηρίζεται από την Πράξη «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό