× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Δημοσίευση 28/5/2023

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία

Έκλεισαν  οι κάλπες στην Tουρκία με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών να κρίνει τον νικητή. Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από 191.000 κάλπες στήθηκαν σε 973 περιφέρειες και 1.094 περιφερειακά εκλογικά συμβούλια σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη του νικητή θα παίξουν και οι αναποφάσιστοι τους οποίους διεκδικούν τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο Κιλιτσντάρογλου και οι ψηφοφόροι του -ηττημένου στον 1ο γύρο- Σινάν Ογάν. Οι περίπου 200.000 πρόσφυγες από την Συρία που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ψήφου ως τούρκοι υπήκοοι είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν Ερντογάν, αφού ο Κιλιτσντάρογλου προκειμένου να προσελκύσει εθνικιστικές ψήφους δεσμεύθηκε να τους εκδιώξει. Με τη λίρα σε ιστορικό χαμηλό οποίος κυβερνήσει θα αναλάβει μια οικονομία σε δεινή κατάσταση και όποιος χάσει, πιθανόν να μην έχει ξανά την ευκαιρία να ανακάμψει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, φαβορί του δεύτερου γύρου, αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, δήλωσε ότι «καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία τα έχει σχεδόν φτάσει. Καλώ τους συμπολίτες μου να έρθουν ακάθεκτοι να ψηφίσουν».

Ο πολιτικός του αντίπαλός, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε, αφού ψήφισε στην Άγκυρα, τους συμπολίτες του «να ψηφίσουν για να απαλλαγούν από ένα αυταρχικό καθεστώς». «Για να έρθει η αληθινή δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτήν τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση, καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τους συμπολίτες του να παραμείνουν κοντά στις κάλπες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων «διότι αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Έχει διατυπωθεί κάθε είδους δυσφήμηση και συκοφαντία, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην κοινή λογική των πολιτών. Η δημοκρατία σίγουρα θα έρθει σε αυτήν τη χώρα, η ελευθερία θα έρθει», διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο εκλογικό τμήμα και τον χειροκρότησαν κατά την έξοδό του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΕΛΛΑΔΑ

56 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή Γιώργη Τσαρουχά

Ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967 - 1974 θα τιμήσει τη μνήμη του, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του, στα κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Τιμούν την 9η Μαΐου ημέρα της αντιφαστικής νίκης των λαών

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της απόφασης για όλους τους κατηγορούμενους για το Μάτι

Θα γίνει ξανά η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι σε δεύτερο βαθμό - Την έφεση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου

Παρά την ανησυχία που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει την ανταλλαγή αιχμαλώτων το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Προσευχόμαστε για ειρήνευση σημειώνει στο μήνυμα του μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη καθυστέρηση καταγγέλλει η οικογένεια της Κυριακής στις έρευνες για την ΕΛ.ΑΣ

Ο πατέρας του θύματος καταγγέλλει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού ο δράστης έφερε μαχαίρι
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ