× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 20 με 24 Ιουνίου η Λέσβος παίζει ...Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Σε Ερεσό, Μήθυμνα και Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθούν φέτος εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γιορτής μουσικής που πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη και σε πολλές γωνιές της χώρας μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2023

Στις 20 με 24  Ιουνίου η Λέσβος παίζει ...Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής επιστρέφει για 24η χρονιά και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει για πέντε μέρες σε μία μεγάλη γιορτή που διατρέχει συνολικά 28 πόλεις της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, το εθνικό δίκτυο για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2023 διοργανώνει πάνω από 100 εκδηλώσεις και συναυλίες σε 68 μοναδικές τοποθεσίες, όπως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, αλλά και δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα και μπαρ.

Παρουσιάζοντας περισσότερους από 230 καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, χορωδίες, συμφωνικές και φιλαρμονικές ορχήστρες, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής διαμορφώνει για ακόμα μία χρονιά ένα πολυφωνικό μωσαϊκό ρυθμών, ήχων, και τελικά εμπειριών, που αντηχεί σε όλη την Ελλάδα.

Από το τραγούδι και τον χορό στην πλατεία του χωριού στα Βαλαώρα των Αγράφων έως την ηλεκτρονική μουσική στο Κάστρο της Μυτιλήνης και το Πάρκο Πάρου, από την συναυλία και την προβολή ντοκιμαντέρ για το hip hop στην Ξάνθη μέχρι τις πολυφωνικές καντάδες στον Πύργο Ηλείας, από τα τραγούδια της Μεσογείου και των Βαλκανίων στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μέχρι τα έργα κλασικής μουσικής στο Μέγαρο Γκύζη της Σαντορίνης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και από το πάρτι στην παραλία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τα ρεμπέτικα στην Παραλία Συκιάς στην Κόρινθο έως τους Nightstalker και την Μαρίζα Ρίζου στην Λάρισα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2023 ενεργοποιεί διαφορετικές μουσικές κουλτούρες σε σημεία-χώρους ποικίλης πολιτισμικής σημασίας, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο, το κλασικό και το λαϊκό, το εγχώριο και το διεθνές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2023 συμμετέχουν οι πόλεις και περιοχές: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Ανδρίτσαινα, Αρχαία Ολυμπία, Βαλαώρα Αγράφων, Βελεστίνο, Θεσσαλονίκη, Κύθηρα, Κρέστενα, Λαμία, Λάρισα, Λευκάδα, Λέσβος, Λιβαδειά, Λήμνος, Λουτράκι, Μεσολόγγι, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πάτρα, Πύργος, Ρόδος, Σαντορίνη, Συκιά Κορινθίας.

Η Λέσβος συμμετέχει επίσημα στο δίκτυο μουσικών δράσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής με 3 διαφορετικές περιοχές, Μυτιλήνη, Μόλυβο, Σκάλα Ερεσού.

Επίσημος συντονιστής για την Λέσβο ο Μιχάλης Μεϊμάρογλου, ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής ομάδας ΣΥΝTHESIS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα Δράσεων


Μυτιλήνη

1. ΣΥΝΤΗΕSIS III Open Air
Φυκιότρυπα, Ώρα έναρξης 17.00
Ηλεκτρονική Μουσική με τους:
DJ VAS
K.VAM
MANOLENTE
MIC MEIMAROGLOU
TOKAGEROH

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Unplugged Live με τον Juli Jole
Μουσικό Καφενείο, Λαδάδικα, Ώρα Έναρξης 20.30

3. Μουσική Δράση στο BOX ESPRESSO & COCKTAIL BAR
Λαδάδικα, Ώρα Έναρξης 22.00


Μόλυβος

Μουσική Δράση στο Congas Beach Bar
Ώρα Έναρξης 18.00

 

Σκάλα Ερεσού

 

Dj set στο Mello Yellow
Downtempo ηλεκτρονική μουσική με τον:
PAN
Ώρα έναρξης 18.00

 

Σελίδα στο facebook:
https://www.facebook.com/europeanmusicday.mytilene

Ιστοσελίδα

http://www.europeanmusicday.gr/

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μουσικοθεατρική παράσταση στο ΦΟΜ

Το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 το βράδυ με την Λυδία Φωτοπούλου, τον Χρήστο Στεργιόγλου και τον Ηρακλή Πασχαλίδη
ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Αρχάγγελος των βράχων» γεννήθηκε στη Λέσβο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τα γεγονότα του προσφυγικού.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Ανακοίνωση και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Βρανά, παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρτέμιδος Λεοντή την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λέσβιον από τις εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση της Συνύπαρξης

Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών