× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ταξίδι μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών προσφύγων από όλη την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2023

Ταξίδι μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα

Η έκθεση «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα» αποτελεί πρωτοβουλία της UNICEF, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τους παρακάτω εταίρους:  ΑΡΣΙΣ, Δανέζικο Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (DRC), ΕΛΙΞ, ΜΕΤΑδραση, Solidarity Now, Junior Achievement Ελλάδας, καθώς και τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης και Πατρών με την υποστήριξη του Akelius Foundation και Porticus Foundation. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Σε αυτή παρουσιάζονται 650 έργων μαθητών και μαθητριών προσφύγων από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, 52 μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή Σχιστού και στον αστικό ιστό, συνοδευόμενοι από γονείς και τις υπεύθυνες Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), βρέθηκαν στην έκθεση και συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια εικαστικού περιεχομένου.   Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Εμμανουήλ Λογοθέτης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας,. 

 

Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», κατά τη διάρκεια του οποίου, στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2021 - Απριλίου 2023, η UNICEF και οι εταίροι της βοήθησαν συνολικά 16.235 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες (9.926 αγόρια και 6.309 κορίτσια) ηλικίας μεταξύ 4 και 17 ετών, μέσω  μαθημάτων ελληνικής και αγγλικής γλώσσας,  παρέχοντας  επίσης υπηρεσίες διερμηνείας. Ως θετικό αποτέλεσμα των καλών πρακτικών του προγράμματος κρίνεται, ότι τον Απρίλιο του 2023, το 75% των παιδιών που συμμετέχουν στο ACE ήταν εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό