× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ του Παπέλ’» στο Σταυρί: Απολαύσεις σε αγιασώτικη διάλεκτο

Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό και γεύσεις ξακουστές στα πέρατα της γης. Γέλιο, ανέκδοτα και σάτιρα σε ένα μοναδικό στέκι για όλες τις ηλικίες, με δροσιά το καλοκαίρι και ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα!

Δημοσίευση 3/12/2023

«ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ του Παπέλ’» στο Σταυρί: Απολαύσεις σε αγιασώτικη διάλεκτο

Στη γραφική Αγιάσο και στον παραδοσιακό μαχαλά Σταυρί, όπως τον έχουν βαφτίσει οι κάτοικοι της περιοχής, βρίσκεται ένα αγαπημένο στέκι, μια ιδιαίτερη, οικογενειακή επιχείρηση. Την γνωρίζουν όλοι οι ντόπιοι, ενώ η καλή της φήμη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Λέσβου και της Ελλάδας, με τον Ακη Πετρετζίκη να την επισκέπτεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Οινομαγειρείο του Παπελ’» προσφέρει πεντανόστιμα πιάτα, χάχλες γεμιστές, καλοψημένο κρέας σε όλες τις παραλλαγές και τους συνδυασμούς, ποικιλίες ντόπιων τυριών και ονειρεμένα ορεκτικά ανάλογα με τις εποχές: Σπαράγγια με αυγά, βραστές αλλά και φρέσκιες σαλάτες με αγνά υλικά, άγρια χόρτα και μανιτάρια του βουνού, οι επιλογές είναι ατελείωτες και πάντα εγγυημένα απολαυστικές.

Το Σταυρί το παινεύουν τόσο οι κάτοικοι του νησιού μας, όσο και οι τουρίστες που το επισκέπτονται όλους τους μήνες του χρόνου. Πολύ συχνά εξάλλου το κατάστημα φιλοξενείται σε παρουσιάσεις στα μέσα ενημέρωσης και πολλοί γνωστοί σεφ το τιμούν και το προτείνουν στο κοινό τους ως μια εξαιρετική επιλογή για παραδοσιακό φαγητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει το «Οινομαγειρείο του Παπελ’» μοναδικό είναι τα γνωμικά και οι έξυπνες ατάκες στην ντοπιολαλιά που βλέπει ο πελάτης γύρω του καθώς απολαμβάνει το φαγητό με την παρέα του!

Κάποιοι χαμογελούν πονηρά, αν είναι γνώστες- αν όμως δεν τα καταφέρνουν με τ’ Αγιασώτ’κα θα έρθει πρόθυμα ο Βασίλης Βίγλατζης, ο γιος «του Παπελ’» που είναι υπεύθυνος για αυτό το υπέροχο στέκι, να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, κάνοντας χρέη διερμηνέα!

Ο Βασίλης συνεχίζει με μεράκι, αγάπη και ζήλο αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας του Μιχάλης ο οποίος του άφησε παρακαταθήκη υπέροχες συνταγές μαζί με ξεκαρδιστικά ανέκδοτα και σάτιρα. Όλα αυτά συνεχίζουν να αποτελούν την αύρα του μαγαζιού, την ψυχή του θα έλεγε κανείς, ακόμα και τώρα, που ο κυρ Μιχάλης ζει μέσα στις καρδιές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χαμόγελό του Βασίλη, είναι μεταδοτικό και είναι βέβαιο ότι αν επισκεφθεί κανείς το κατάστημα, μετά από ένα υπέροχο γεύμα, φεύγει με καλή διάθεση και θετική ενέργεια από το Σταυρί και επιστρέφει πολύ σύντομα.

Το «Οινομαγειρείο του Παπελ’» αποτελεί κορυφαία πρόταση για καλό φαγητό τόσο το καλοκαίρι με τα τραπεζάκια έξω, στη σκιά, όσο και το χειμώνα στα ζεστά όπου ο επισκέπτης χαίρεται την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση του, με τα λαογραφικά αντικείμενα που βρίσκονται σε όλο το χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κατάστημα είναι αγαπημένο στέκι καλοφαγάδων όλων των ηλικιών, που έρχονται για το καλό φαγητό αλλά και στέκι για ποδηλάτες, ορειβάτες, πεζοπόρους και κάθε λογής φυσιολάτρες που ξαποσταίνουν εκεί μετά τις περιπέτειες στα ορεινά μονοπάτια της Αγιάσου. Συναντά κανείς παρέες που απλά αράζουν για το καφεδάκι τους, παίζουν τάβλι και κάνουν γειτονιό.

Σε όλους έχει κάτι να προσφέρει το Σταυρί. Μοναδικές γευστικές εμπειρίες, χαλάρωση, γέλιο, αγιασώτικη δροσιά και αρώματα παράδοσης που δύσκολα βρίσκει κανείς στην αυθεντική τους μορφή στην εποχή μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*