× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών γλυκών

Από το Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Δημοσίευση 20/8/2023

Εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών γλυκών

Εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών γλυκών κουταλιού και παραδοσιακών αμυγδαλωτών οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου την ερχόμενη Τρίτη 22 Αυγούστου από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση Γευσιγνωσίας παραδοσιακών γλυκών κουταλιού και παραδοσιακών αμυγδαλωτών θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Μέσα από τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας υπογραμμίζεται η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης που μεταποιούν με κέφι και μεράκι με βάση τις παραδοσιακές συνταγές οι γυναίκες του Αγροτουριστικών Συνεταιρισμού Γυναικών Μεσοτόπου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των παραδοσιακών γλυκών κουταλιού και παραδοσιακών αμυγδαλωτών που θα παρασκευάζονται επί τόπου και θα προσφέρονται στους επισκέπτες του Μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού ελιάς, κάστανου, καρπούζι, κυδώνι, παντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νερατζάκι, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις που θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια. Επίσης, μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά παρασκευασμένες μαρμελάδες, κουλουράκια, αμυγδαλωτά, παστέλια αλλά και ποτά με θαυμάσια χρώματα και γεύσεις, αντιπροσωπευτικά δείγματα των προϊόντων που παράγει ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μυστικά για τον παραδοσιακό τραχανά, τις χυλοπίτες αλλά και τα μακαρονάκια που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου παρασκευάζουν με μεράκι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γέρα: Όταν η φύση κάνει…θαύματα!

Γράφει η ΤΑΞΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*