× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία για υπερδυνάμεις και σούπερ ήρωες!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 23/9/2023

Βιβλία για υπερδυνάμεις και σούπερ ήρωες!

Ένα βιβλίο με …ΥΠΕΡ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που αξίζει να διαβάσουν όλα τα παιδιά, για να δουν ότι, όλα έχουν κάποια υπερδύναμη, κάποια κλίση, κάποιο ταλέντο, αρκεί να την ανακαλύψουν, αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν ευτυχισμένα, (για παιδιά από 7 ετών)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έξυπνο κείμενο είναι της Σουζάνα Ίσερν, η υπέροχη εικονογράφηση της Ροθίο Μπονίγια, η μετάφραση είναι της Εύης Γεροκώστα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη. Σε κάθε του σελίδα και μια «υπερδύναμη», ταυτίστηκα με την πρώτη ιστορία, για να δούμε εσείς με ποια ιστορία θα ταυτιστείτε; Εύχομαι να έχετε την τύχη να ανακαλύψετε την δική σας υπερδύναμη!Περιγραφή: Χορός, διάβασμα, χιούμορ, δημιουργικότητα, ευκινησία, μαθηματικά...Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια απίστευτη ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Μια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που κάνει τον καθέναν μας μοναδικό και ανεπανάληπτο.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ;

Η σύντομη ιστορία ενός ΣΟΥΠΕΡ ΉΡΩΑ, της Χαράς Κουλοπούλου, με την χαρακτηριστική, ευαίσθητη ματιά και απόλυτα ταιριαστή εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου, από τις εκδόσεις Έναστρον. Ο ήρωας μας είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιδί! Κρύβει έναν σούπερ ήρωα μέσα του, όπως όλοι μας, με τις αδυναμίες του όπως όλοι μας! Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Σταύρο, από την συγγραφέα, που είναι στο φάσμα του αυτισμού! Διαβάστε το! Μας αφορά όλους! (Για παιδιά από 4 ετών).
Περιγραφή: Έχουμε μάθει να κοιτάμε τα παιδιά επιφανειακά.
Δάσκαλοι, γονείς, βλέπουμε τα παιδιά βάζοντας ταμπέλες. Δεν έχουμε μάθει να κοιτάμε προσεκτικά. Να ψαχουλεύουμε και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Να σκύβουμε κοντά τους να μας ψιθυρίσουν για τους εχθρούς που πολεμάνε.
Αντί να δίνουμε χρόνο, συγχώρεση, βοήθεια, γινόμαστε και μεις οι κακοί στις δικές τους ιστορίες.
Το μυστικό για τους μεγάλους είναι να ακούς...
Το μυστικό για τους μικρούς είναι να καταλαβαίνεις πόσο δυνατός είσαι και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες όπως ένας σούπερ ήρωας. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ανακάλυψε τα ΤΑΛΕΝΤΑ σου και μετέτρεψε τα σε ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ! Τέα Στίλτον, και καλωσορίσατε στον κόσμο των Τέα Σιστερς, η Τέα Στίλτον, είναι αδερφή του Τζερόνιμο Στίλτον, όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν ότι, έχουμε να κάνουμε με χαρισματικά πλάσματα! Αυτή την φορά η υπόθεση είναι κοριτσίστικη κατά βάση! Από αυτές που μας ψυχαγωγούν και μας δείχνουν δρόμους και τρόπους ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα χαρίσματά μας! ( Για παιδιά από 9 ετών). Μετάφραση, Αδελαΐδα-Ναταλία Μοσχονά. Από τις εκδόσεις Κέδρος.

Περιγραφή: Σκέψου το λίγο: ίσως το δικό σου χάρισμα είναι να κάνεις νέους φίλους, να γράφεις πρωτότυπες ιστορίες ή, ακόμη, να λύνεις γρίφους και κουίζ... αυτό το βιβλίο είναι για σένα! Θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου και να τα εξασκήσεις με διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες, ώστε να γίνεις ένα πραγματικά υπέροχο κορίτσι!

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μουσικοθεατρική παράσταση στο ΦΟΜ

Το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 το βράδυ με την Λυδία Φωτοπούλου, τον Χρήστο Στεργιόγλου και τον Ηρακλή Πασχαλίδη
ΒΙΒΛΙΟ

«Ο Αρχάγγελος των βράχων» γεννήθηκε στη Λέσβο

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες και τα γεγονότα του προσφυγικού.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Ανακοίνωση και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Βρανά, παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρτέμιδος Λεοντή την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λέσβιον από τις εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση της Συνύπαρξης

Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών