× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα «ανώτερα μαθηματικά» του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας εξοργίζουν τους πυροσβέστες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου για τις δηλώσεις από το βήμα της βουλής του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

Τα «ανώτερα μαθηματικά» του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας εξοργίζουν τους πυροσβέστες

Την έντονη αντίδραση των Πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου, αλλά και ενώσεων Πυροσβεστικών Υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα προκάλεσαν οι δηλώσεις από το βήμα της βουλής του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου, ισχυρίσθηκε μεταξύ άλλων ότι το καλοκαίρι δεν υπήρχαν κενά στην Πυροσβεστική και σχεδόν άφησε να εννοηθεί ότι είχαμε και υπεράριθμους πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο Υφυπουργός σημείωσε ότι τα πραγματικά κενά είναι λιγότερα από 2.000 αφού πέρυσι έγιναν 832 προσλήψεις. Στην ίδια ομιλία ο Υπουργός χαρακτήρισε σχεδόν φυσιολογικό να κοιμούνται οι πυροσβέστες στα αυτοκίνητα αφού όπως είπε έχουν 24ωρες υπηρεσίες σημειώνοντας ότι το πρόβλημα αυτό ίσως λυθεί αν γίνουν οι υπηρεσίες 12ωρες. 

Στην ανακοίνωσή της η Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου εκφράσει οργή και αγανάκτηση για όσα ισχυρίζεται ο Υφυπουργός ο οποίος σημειώνουν ότι εξαφάνισε με τη χρήση ανώτερων μαθηματικών χιλιάδες ώρες σε οφειλόμενα ρεπό και άδειες που κόπηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με κατάπληξη παρακολουθήσαμε την απάντηση του κ. Τουρνά, Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Κοινοβούλιο, όσον αφορά στην έλλειψη προσωπικού στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίας της Επικράτειας. Η κατάπληξη έγινε αγανάκτηση και οργή, καθώς, ουσιαστικά ο Υφυπουργός, όχι απλώς αρνήθηκε την ύπαρξη ελλείψεων, αλλά επεσήμανε ότι οι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι(!) και το πρόβλημα θα λυθεί με αλλαγή των υπηρεσιών από 24ωρες σε 12ωρες!

Χρησιμοποιώντας κάποια «ανώτερα» μαθηματικά, που εμείς οι απλοί πυροσβέστες αδυνατούμε φυσικά να κατανοήσουμε, «εξαφάνισε» χιλιάδες ωρών σε οφειλόμενα ρεπό από επιφυλακές και συμβάντα, όλες τις άδειες που κόπηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, έβγαλε αθροίσματα και μέσους όρους και κατέληξε σε πλεόνασμα!

Περισσεύουμε λοιπόν εμείς οι πυροσβέστες ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσεύουμε γιατί η Ελλάδα δεν κάηκε και φέτος.

Περισσεύουμε γιατί δεν «πνίγηκαν» πόλεις και χωριά – και αυτό δυστυχώς ήταν μάλλον μόνο η αρχή.

Περισσεύουμε γιατί προφανώς με δική μας πρωτοβουλία εργαστήκαμε συνεχόμενα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε έστω και τον πιο στοιχειώδη προγραμματισμό στη ζωή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσεύουμε, και ίσως γι΄αυτό απαξιωνόμαστε και αναγκαζόμαστε ακόμη να ζητούμε το αυτονόητο: το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που τελικά χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός διάσπασης των πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Η απορία που εύλογα γεννάται είναι αν τα λεγόμενα και οι πράξεις – στην πραγματικότητα η απουσία τους – του κ. Τουρνά είναι αποτέλεσμα κάποιου σχεδιασμού ή αποτελούν αποδείξεις της άγνοιας και της αδιαφορίας του για το Πυροσβεστικό Σώμα. Δυστυχώς και τα δύο ενδεχόμενα είναι άκρως επικίνδυνα». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ