× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, η ενημέρωση για την σεξουαλική υγεία»

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Επιμελητήριο Λέσβου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του HPV ξεκινά από 10 ετών και πλέον καλύπτονται και τα αγόρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2023

«Στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, η ενημέρωση  για την σεξουαλική υγεία»

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Αντισύλληψη και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης,  την Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική και το Κυτταρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου. για την υλοποίησή της συνεργάστηκαν ο Δήμος Μυτιλήνης, η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης σκοπός της ημερίδας  ήταν  η ενημέρωση των πολιτών  κυρίως όμως συγκεκριμένων  πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι  έφηβοι σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις και τα ενδεχόμενα προβλήματά τους.

«Ο Οικογενειακός Προγραμματισμός και η πρόληψη των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων συνεισφέρουν σημαντικά στην ατομική ανάπτυξη και την ψυχική ισορροπία. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων του Νησιού μας διότι: « Η Γνώση είναι δύναμη και παρέχει προστασία».» αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι και οι γονείς να είναι ενημερωμένοι για το ζήτημα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων αλλά και τους τρόπους προστασίας τους. Σημείωσαν δε, ότι πλέον το εμβόλιο κατά του ιού HPV, του ιού των ανθρώπινων  κονδυλωμάτων που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έχει μπει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα των παιδιών από 10 ετών και πάνω, ενώ πλέον εμβολιάζονται και τα αγόρια.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέντζας, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η ημερίδα αυτή είναι ένα στοίχημα για όσους συμμετέχουν, να κατανοήσουν τα ειδικά ζητήματα που αναλύονται και να φύγουν από την αίθουσα πλήρως ενημερωμένοι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης