× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα είπε «έξω από τα δόντια» ο Αυγερινός

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παρουσίασε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2024

Τα είπε «έξω από τα δόντια» ο Αυγερινός

Την πολύ σημαντική προσφορά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στην παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας σημείωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώντας Αυγερινός στην ομιλία του είπε πως η κοπή της πίτας του Συλλόγου είναι ένα σημαντικό γεγονός στα δρώμενα του νησιού και δεν είναι άλλη μια εκδήλωση ανταλλαγής ευχών στην αρχή του έτους. Γι’ αυτό και κλήθηκαν στην εκδήλωση οι πολιτικοί φορείς που έχουν σχέση με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή καθορίζουν τις τύχες του τόπου.
Στην συνέχεια τόνισε πως η κατάσταση στον Νοσοκομείο σε ορισμένους τομείς δεν είναι παραδεισένια. Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις προσωπικού, πρόβλημα για το οποίο έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις σημείωσε ο κ. Αυγερινός. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της ορθοπεδικής κλινικής  τονίζοντας πως «Η ορθοπεδική κλινική δέχεται το βάρος της παθολογικού τομέα και τα περιστατικά του. Υπάρχει κούραση, υπάρχει αγανάκτηση, υπάρχει απογοήτευση στο προσωπικό.  Στη χειρουργική κλινική οι νοσηλευτές τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι παθολογικές με τις λοιμώξεις έχουν γίνει ένα, οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το λογαριασμό. Στην ΜΑΦ, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν τα ρεπό τους. Στο νεφρό τα προβλήματα  είναι πολλά, καλά είναι να μην αναφερθώ δημόσια σε αυτά. Στους τραυματιοφορείς το μοντέλο που επιλέξαμε δεν πάει πολύ καλά λόγο έλλειψης προσωπικού. Και δεν φτάνουν μόνο αυτά συνάδελφοι, με παρέμβαση παραγόντων, αυτές τις μέρες – ίσως κάποιοι να εξοφλούν προεκλογικά γραμμάτια – όμως τραυματιοφορέας που δεν ξέρω αν έκλεισε ένα χρόνο δουλειάς στο Νοσοκομείο, με εντολή της ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας), έφυγε για Κέντρο Υγείας. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν ψέγω τoν διοικητή, εντολή ήρθε έπρεπε να υπακούσει. Αλλά ποιος θα δουλέψει αυτό το ίδρυμα όταν φεύγει ο ένας και ο άλλος με πολιτική παρέμβαση; Δεν ξέρω που θα φτάσουμε.
Στο ψυχιατρικό είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δεν ξέρω ποια είναι η αρχή, η μέση και το τέλος.  Θα μπορούσα να αναφερθώ στην διοικητική υπηρεσία και την τεχνική υπηρεσία και τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν και σε αυτές, τις οποίες τις ξέρετε όλοι».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αυγερινός τόνισε πως οι αμοιβές των εργαζομένων είναι δυσανάλογα μικρές σε σχέση με το έργο που προσφέρουν. Κι αύξηση των 40 ευρώ που πήραν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.
Ακόμη ο κ. Αυγερινός είπε  πως τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύ σοβαρά βήματα βελτίωσης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.  
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο βουλευτής  Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος  Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης