× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τσουχτερά πρόστιμα από 1η Μάη σε όσους δεν καθαρίζουν τα χωράφια τους»

Νέο ΦΕΚ υποχρεώνει άμεσα τους ιδιοκτήτες που έχουν χωράφια κοντά σε οικισμούς να τα καθαρίσουν από χόρτα. Σε διαφορετική περίπτωση έρχονται ποινές φυλάκισης και πρόστιμα ως 56.000 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2024

«Τσουχτερά πρόστιμα από 1η Μάη σε όσους δεν καθαρίζουν τα χωράφια τους»

Με τσουχτερά πρόστιμα και παρέμβαση Εισαγγελέα κινδυνεύουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και χωραφιών στη Λέσβο, τα οποία είναι κοντά σε οικισμούς σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν στον άμεσο καθαρισμό τους από τα χόρτα έως την 1η Μαΐου που ξεκινά η νέα αντιπυρική περίοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής πλέον με ΦΕΚ η πολιτεία απαιτεί από τους πολίτες και ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίσουν άμεσα τις ιδιοκτησίες τους και να μην περιμένουν την παρέμβαση των Δήμων και των κρατικών υπηρεσιών.

«Η αλήθεια είναι πως για την Πολιτική Προστασία της Δυτικής Λέσβου αλλά και όλων των δήμων, ο μόνιμος πονοκέφαλος είναι τα εγκαταλειμμένα ή παραμελημένα χωράφια και οικόπεδα που είναι στα όρια των οικισμών και τα οποία αυτή την περίοδο γεμίζουν με χόρτα και αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο για πυρκαγιές την περίοδο του καλοκαιριού. Δεχόμαστε κάθε χρόνο δεκάδες έγγραφα και αιτήματα από πολίτες που ζητούν να καθαρίσει ο Δήμος αυτά τα οικόπεδα που δεν καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες και είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατοικημένες περιοχές.

Ήδη ως Δήμος ξεκινάμε μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και των ιδιοκτητών οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ακινήτων τους διότι τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά, ξεκινούν από 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τις 56.000 ευρώ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αξής αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την Υπηρεσία καθαριότητας της Δυτικής Λέσβου σημειώνοντας ότι το μόνιμο πρόβλημα παραμένει η υποστελέχωση της υπηρεσίας η οποία έχει λιγότερους από 130 μόνιμους εργαζόμενους και τα κενά γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με προσλήψεις μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ.

«Υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα κυρίως από τα χωριά και τους προέδρους ότι δεν σκουπίζονται συχνά οι κοινότητές μας. Έχουν δίκιο, ωστόσο και εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση και προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις με το λίγο προσωπικό που διαθέτουμε. Ωστόσο την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχει σχεδιασμός να ενισχύσουμε την υπηρεσία καθαριότητας ώστε στις τουριστικές περιοχές να υπάρχει μόνιμα προσωπικό που να φροντίζει για τον ευπρεπισμό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αξής αναφέρθηκε στους στόχους της νέας περιόδου που ξεκίνησε για την Δημοτική Αρχή Βέρρου, σημειώνοντας ότι η παρούσα θητεία θα είναι ακόμη πιο δημιουργική από την προηγούμενη με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ήδη αυτό το διάστημα για την υπηρεσία καθαριότητας της Δυτικής Λέσβου αναζητούνται χρηματοδοτικά εργαλεία για την προμήθεια νέων μικρών απορριμματοφόρων κατάλληλων για τους στενούς δρόμους των χωριών αλλά και άλλα οχήματα και μηχανήματα όπως κλαδοθρυματιστής τα οποία θα είναι χρήσιμα για την Πολιτική Προστασία και την Υπηρεσία Πρασίνου.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ