× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζονται οι δράσεις της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ

Μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2024

Συνεχίζονται οι δράσεις της Κινητής Μονάδας ΚΕΘΕΑ

Πολλές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης τον μήνα Μάρτιο και θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα έγιναν ενημερώσεις με θέματα για την «εξάρτηση από τις ουσίες και το διαδίκτυο» στο Γενικό Λύκειο Καλλονής, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Μυτιλήνης, στο Λύκειο Γέρας, στο Γυμνάσιο Άντισσας και στο γυμνάσιο Θερμής. Με θέρμη μας υποδέχτηκαν καθηγητές, διευθυντές, μαθητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για ανάγνωση. Η ανταπόκριση είναι πολύτιμη και είναι σημαντικό που μας τιμούν με το κάλεσμα και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον μήνα Απρίλιο θα γίνουν ενημερώσεις στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Φίλιας και της Άντισσας για την «εξάρτηση από το διαδίκτυο». Στα στρατόπεδα Κυριαζή στην Παγανή και στο στρατόπεδο Μαρινέλλη στην Καλλονή για την «εξάρτηση από ουσίες». Τέλος στο Γυμνάσιο Παμφίλων για την «εξάρτηση από το διαδίκτυο».

«Οι δράσεις πρόληψης ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις για τον στοχασμό των μαθητών. Το διαδίκτυο είναι μία νέα εξάρτηση η οποία εγείρει ερωτήσεις και δείχνει να αφορά σε μεγάλο βαθμό γονείς και καθηγητές. Οπλισμένοι με γνώση οι γονείς και οι καθηγητές θα μπορέσουν να διακρίνουν τα σημάδια της εξάρτησης και να βοηθήσουν με τις κατάλληλες ενέργειες το παιδί ή τον έφηβο ή τον ενήλικα. Οι ενημερώσεις καλλιεργούν την κριτική σκέψη και δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να λύσουν τις απορίες τους. Είναι μία ασπίδα που μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον τους μαθητές να πουν όχι στις εξαρτήσεις.

Βρισκόμαστε Ερμού 311 στην Μυτιλήνη. Όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο, χωρίς λίστες αναμονής. Το τηλέφωνο μας είναι 22510225670.» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης