× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγριος καβγάς σε εκκλησία της Κωνσταντινούπολης

O Μέγας Κατηχητής Αρχιμανδρίτης, Χρύσανθος, ξυλοκόπησε τον Μητροπολίτη Κυδωνιών, Αθηναγόρα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2024

Αγριος καβγάς σε εκκλησία της Κωνσταντινούπολης

Τεταμένο ήταν το κλίμα στον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη καθώς ένας αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε μητροπολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, ο Μέγας Κατηχητής Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος, ξυλοκόπησε τον Μητροπολίτη Κυδωνιών και πρώην Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρα.

Οι δύο ιερείς φέρονται εδώ και χρόνια να βρίσκονται σε προσωπική διαμάχη

Όπως φαίνεται σto βίντεο από το εσωτερικό της εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης βρισκόταν ήδη μέσα στην εκκλησία και όταν είδε τον μητροπολίτη Αθηναγόρα να εισέρχεται στον ναό του επιτέθηκε κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα του έσπασε τα γυαλιά και άρχισε να αιμορραγεί. Όπως φαίνεται στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της εκκλησίας, τους δυο άνδρες προσπαθεί να χωρίσει ο νεωκόρος, με τους δύο ιερείς όμως να μην σταματούν τον καβγά και να ανταλλάσουν ύβρεις στα τουρκικά εντός της εκκλησίας.

Ο λόγος του καβγά

Οι δύο ιερείς φέρονται εδώ και χρόνια να βρίσκονται σε προσωπική διαμάχη, ενώ η τρέχουσα διαφορά φαίνεται να προέκυψε επειδή διαφωνούσαν σχετικά με τις ώρες της λειτουργίας του εσπερινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος αποφάσισε, μία συγκεκριμένη ακολουθία να πραγματοποιείται στις 15:00, ενώ από την πλευρά του ο μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να τελείται στις16:00.

Την Τρίτη το απόγευμα ο μητροπολίτης εμφανίστηκε στο ναό και αμέσως μετά, ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος του επιτέθηκε σωματικά την ώρα που προσευχόταν στην εικόνα της Παναγίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο αρχιμανδρίτης Χρύσανθος είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος με πολλά προσωπικά προβλήματα. Μάλιστα πριν από περίπου δέκα χρόνια παραλίγο να ξυλοκοπήσει και άλλον γνωστό Μητροπολίτη. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετατέθηκε στο Μέγα Ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας υπέβαλε μήνυση κατά του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου, ο οποίος και αναζητείται από την τουρκική αστυνομία. Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο και τον επικεφαλής του τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μάλιστα ήδη ο αρχιμανδρίτης έχει τεθεί σε αργία, ενώ ο μητροπολίτης Αθηναγόρας που πήγε και στο νοσοκομείο είναι πολύ θυμωμένος και περιμένει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά σκέφτεται να κινηθεί και νομικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΕΛΛΑΔΑ

56 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή Γιώργη Τσαρουχά

Ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967 - 1974 θα τιμήσει τη μνήμη του, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο του, στα κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Τιμούν την 9η Μαΐου ημέρα της αντιφαστικής νίκης των λαών

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της απόφασης για όλους τους κατηγορούμενους για το Μάτι

Θα γίνει ξανά η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι σε δεύτερο βαθμό - Την έφεση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου

Παρά την ανησυχία που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει την ανταλλαγή αιχμαλώτων το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Προσευχόμαστε για ειρήνευση σημειώνει στο μήνυμα του μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη καθυστέρηση καταγγέλλει η οικογένεια της Κυριακής στις έρευνες για την ΕΛ.ΑΣ

Ο πατέρας του θύματος καταγγέλλει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού ο δράστης έφερε μαχαίρι
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ