× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός

Δημοσίευση 9/4/2024

Αξιολόγηση;  Σιγά μην φοβηθώ!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δεν διστάζει να καταφύγει στην καταστολή και την τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί παραδοχή ήττας καθώς δεν μπόρεσε να πείσει τους εκπαιδευτικούς ότι η διαδικασία αυτή έχει παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού όλος ο κλάδος αντιλαμβάνεται ότι το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Είναι μια διαδικασία εντιεκπαιδευτική, αντιπαιδαγωγική που σκοπό έχει την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Στέλνοντας έναν ολόκληρο κλάδο απανωτές φορές στα δικαστήρια, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ουσιαστικά αυτό που μας λέει είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να απεργούμε, δεν έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε.
Απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης έδωσαν οι χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα που με γενικές συνελεύσεις με πρωτόγνωρη συμμετοχή πήραν την υπόθεση στα χέρια τους ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ επιβάλλοντας την συνέχιση του αγώνα με την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από της διαδικασίες της αξιολόγησης.

Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι εύκολος αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αφορά το τι και το πώς θα μαθαίνουν τα παιδιά αύριο, δηλαδή τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου. Για το αν θα είναι πιο άδικο, πιο βαρετό, πιο κατηγοριοποιημένο, με του γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς να ψάχνουν χορηγούς για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για να είναι ακόμα πιο πειθήνιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέναντι σε όλα αυτά ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να συνεχίσουμε να δυσκολεύουμε στην πράξη τις άδικες αποφάσεις και τους αντιεκπαιδευτικούς –αντιπαιδαγωγικούς νόμους. Η συμμετοχή στην απεργία στις 17/4 είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουμε στον κλιμακούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και τις τρομοκρατικές εγκυκλίους που απειλούν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα.
Αυτό που μπορεί να ζορίσει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση αλλά και το ΥΠΑΙΘΑ είναι χιλιάδες να βγουν στο δρόμο και να ενώσουν τις φωνές τους σε ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι.

Με την ενιαία, συλλογική και μαχητική μας στάση μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και να παλέψουμε για την ζωή που μας αξίζει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Μιχαήλ Δουκάκης ήρθε από το Λος Αντζελες για τον «Επικήδειο»

Με καταγωγή από τη Θερμή, ο 34χρονος ηθοποιός άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό και επέστρεψε στη Λέσβο για μία παράσταση με εύσημα, όπου αλλού την ανέβασε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ευρωεκλογές. Πού πάει το πράγμα;

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, οικονομολόγος
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 7/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεύτε Λάβετε Φως

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Επαναστατικές Αλλαγές ή Εγκλωβισμένο Σύστημα; Η Πανελλήνια Εξεταστική στην Ελλάδα

Της ΜΑΡΩΣ ΑΘΗΝΙΩΤΗ*, μαθήτριας, μέλος των Ανιχνευτών Μυτιλήνης
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελεύθερο Πάσχα και 25η Μαρτίου στη Μικρά Ασία του 1920

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αθησαύριστη χρονογραφική Ανάσταση

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ