× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σύσκεψη για την βία κατά των γυναικών

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα γίνουμε «Ασπίδα» προστασία για τις γυναίκες και τα παιδιά τονίζει στο κάλεσμα της Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2024

Σύσκεψη για την βία κατά των γυναικών
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μετνααστευτικό της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου διοργανώνει σύσκεψη – συζήτηση την Δευτέρα 15 Απριλίου στο καφέ «Ιρλανδός» στη Μυτιλήνη, στις 6:30 το απόγευμα με θέμα: «Πολύμορφη βία κατά των γυναικών. Χτίζουμε συλλογική ασπίδα προστασίας. Δεν συνηθίζουμε στα τέρατα που το σύστημα γεννά!».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

«Όλοι μας βρισκόμαστε ξανά και ξανά στις ίδιες τραγωδίες θεατές. Τραγωδίες που πλέον αυτό το σύστημα γεννά με τρομακτική συχνότητα ενώ μας προτρέπει παράλληλα να συνηθίσουμε σε αυτές, να μην αντιδρούμε, αποσκοπώντας να μας κάνουν συνένοχους στα εγκλήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να συνηθίσουμε δηλαδή νεαρά κορίτσια σήμερα στην Χίο, σε άλλο ένα πολύνεκρο ναυάγιο, να ανασύρονται νεκρά. Να προστίθενται στην ατέλειωτη λίστα ξεριζωμένων λόγω των πολέμων και της φτώχιας που πληρώνουν με την ζωή τους την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Να συνηθίσουμε δηλαδή γυναίκες να δολοφονούνται έξω από τα Α.Τ. από τα οποία διώχθηκαν χωρίς να τους δοθεί ουδεμία βοήθεια και στήριξη. Αντιθέτως να λαμβάνει και την κατάπτυστη απάντηση που μας γεμίζει οργή πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» λίγα μόλις λεπτά πριν δολοφονηθεί.

Να συνηθίσουμε δηλαδή προσπάθειες συγκάλυψης μαστροπών και βιαστών όπως του Ηλία Μίχου στην υπόθεση του Κολωνού, προσπάθειες που έπεσαν στο κενό μετά και τον ξεσηκωμό του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι δεν θα συνηθίσουμε – οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι θα γίνουμε «Ασπίδα» προστασίας για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Η επιτροπή καλεί σε σύσκεψη – συζήτηση την Δευτέρα στις 18:30 στο καφέ «Ιρλανδός» με θέμα : «Πολύμορφη βία κατά των γυναικών. Χτίζουμε συλλογική ασπίδα προστασίας. Δεν συνηθίζουμε στα τέρατα που το σύστημα γεννά!».

Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 17/04 με το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης