× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2024

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

«Η Περιφερειακή Αρχή γίνεται πλασιέ των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου για τους διεθνούς επενδυτές» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση που είναι αρνητική στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo- αίτημα το οποίο είχαν εκφράσει οι Μεσίτες της Λέσβου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου αναφέρει συγκεκριμένα:
«Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Β. Αιγαίου (15-4-2024) συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα “Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση 4η PREMIUM REAL ESTATE EXPO”, η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ από 17-19 Μαΐου 2024 με συνολική δαπάνη συμμετοχής 16.368.
Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης  Γ. Αμπαζής ανέδειξε τις επικίνδυνες ατραπούς που οδηγεί η περιφερειακή Αρχή , με συναίνεση και της παράταξης Στεφανή, τα δέκα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που βρίσκονται στην ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή με σημαντικά - εθνικά - ζητήματα.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση 4η PREMIUM REAL ESTATE EXPO επιδιώκει, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, να φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες του μεσιτικού, κατασκευαστικού, τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου και FUNDS που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια , δηλαδή βγάζει στο σφυρί, παραδίνει στο πλιάτσικο των διεθνών και ντόπιων “επενδυτών” και FUNDS-κορακιών τα νησιά μας, με το πρόσχημα ότι έτσι θα “ συμβάλλουν στην προώθηση της περιοχής , την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση των επενδύσεων».
Η Περιφερειακή Αρχή με τις πολιτικές επιλογές γίνεται πλασιέ στους εκθέτες( Μεσίτες , συμβούλους ακινήτων, επενδυτικές εταιρείες, τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία, ,εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης κλπ) και μετατρέπει τα δέκα ακριτικά νησιά, - που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων (υγεία, παιδεία, υποδομές, μεταφορές, ΦΠΑ, υψηλό κόστος διαβίωσης κλπ),- σ’ ένα προσοδοφόρο πεδίο εκμετάλλευσης, από τους διεθνείς επενδυτές και τα FUND, με την αγορά γης και ακινήτων, δυσκολεύοντας παραπέρα τη ζωή των κατοίκων τους και μετατρέποντας τους τελικά σε “ξένους” στον τόπο τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου καλεί την Περιφερειακή αρχή, να μην συμμετέχει στην έκθεση 4η PREMIUM REAL ESTATE EXPO και ζητά το θέμα να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης