× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2024

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι των Δαφίων, καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες έμαθαν ότι στην άκρη του χωριού και πολύ κοντά στο Δημοτικό Σχολείο έχουν αρχίσει εργασίες για να δημιουργηθεί  το «Πράσινο Σημείο Καλλονής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To περασμένο Σάββατο συγκλήθηκε συνέλευση των κατοίκων του χωριού και το πρωί της Δευτέρας, 22 Απριλίου μετέβη αντιπροσωπεία κατοίκων στο σημείο όπου γίνονται τα έργα για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να ενημερωθούν οι πολίτες των Δαφίων και να έχουν όλα τα εχέγγυα, αν μπορούν να δοθούν, ότι το έργο αυτό δε θα είναι επιζήμιο με οποιοδήποτε τρόπο για τους κατοίκους του χωριού.

Όπως εξηγούν, πρόκειται για χώρο υποδοχής αποβλήτων από συσκευασίες, απορροφητικά υλικά, υφάσματα σκουπίσματος, υλικά φίλτρων, δημοτικά απόβλητα από εμπορικές δραστηριότητες, υγρά μπαταριών, απόβλητα κήπων και πάρκων. Η έκτασή του σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι γύρω στα 7.500 m2. 

Οι κάτοικοι του χωριού είναι προβληματισμένοι και θυμωμένοι επειδή δεν έχουν καμιά ενημέρωση για το θέμα: «Η συζήτηση για το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και επτά χρόνια και η μελέτη που έγινε είναι από το 2021. Κανένας όμως εκπρόσωπος του Δήμου δεν ενημέρωσε γι’ αυτό. Οι κάτοικοι ζητούν κατ’ αρχήν ενημέρωση.»

Επιθυμούν να έχουν λόγο για το τι συμβαίνει έξω από το σπίτι τους και τόσο κοντά στον χώρο όπου στεγάζεται το σχολείο του χωριού τους και όπου περνούν τόσες ώρες τα παιδιά τους: «Νιώθουμε ότι ο δήμος δεν μας υπολογίζει, αφού ξεκινά ένα τόσο μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα ενός μέρους του χωριού χωρίς καμιά προηγούμενη πληροφόρηση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης