× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μάθημα εθελοντισμού από την «αεικίνητη» εθελόντρια Ζωή Λειβαδίτου

Στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2024

Μάθημα εθελοντισμού από την «αεικίνητη» εθελόντρια Ζωή Λειβαδίτου

Δεν υπήρχε πιο κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσει στα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για τον πραγματικό εθελοντισμό, αυτόν που διακατέχεται από πραγματικό ενδιαφέρον για τον ανθρώπινο πόνο και αγάπη για το περιβάλλον. Ο λόγος για την  Ζωή Λειβαδίτου, την «αεικίνητη» εθελόντρια, που χρόνια τώρα έχει συνδέσει τη ζωή της με τον εθελοντισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρούσα σε κάθε κατάσταση κρίσης και έκτακτης ανάγκης, στις σεισμόπληκτες περιοχές, στις εμπόλεμες ζώνες, στις μεγάλες πυρκαγιές, στην προσφυγιά, στην έλλειψη τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις φτωχές χώρες. Παρούσα χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό, γιατί αναζητεί την αλήθεια με τα μάτια της ψυχής της κι αυτό την κάνει σχεδόν εξωπραγματική στη σημερινή πραγματικότητα.

Κι όμως η Ζωή σε ότι κι αν κάνει, δείχνει τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό. Αυτό έκανε και το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου με τα παιδιά του σχολείου, που προσπάθησε να τα προβληματίσει για τη βία που έχει κατακλύσει τη ζωή τους, για τα παιχνίδια που παίζουν στα τάμπλετ και στα κινητά τους, προσπάθησε να τα κάνει να μπουν στη θέση των «άλλων», εκείνων που υποφέρουν και βιώνουν έναν πόλεμο, μια απώλεια.

Η συζήτηση που έκανε με τους μαθητές διανθίστηκε με φωτογραφίες από διάφορες αποστολές της ανά τον κόσμο, μέσα από τις οποίες διηγήθηκε στα παιδιά τις καταστάσεις που έχει βιώσει στα διάφορα ταξίδια της και την τεράστια συνεισφορά των εθελοντών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ζωή Λειβαδίτου, υπήρξε πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και  είναι η μόνη Ελληνίδα γυναίκα ¬ από διπλωμάτες, δημοσιογράφους, στελέχη οργανώσεων ¬ που πήγε μέσα στον πόλεμο να βοηθήσει τους Αφγανούς πρόσφυγες. Νοσηλεύτρια η ίδια, έχει μάθει να υπηρετεί κάθε αδύναμη ύπαρξη. Και πιστεύει στον Θεό!

«Σ’ ευχαριστούμε πολύ Ζωή. Η δύναμη της ψυχής σου ελπίζουμε να ενέπνευσε έστω και λίγο τους μαθητές μας!» ανέφερε το σχολείο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό