× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2024

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Παρέμβαση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, υπέρ της Διατήρησης του ευνοϊκού καθεστώτος Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και των Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με Ερώτηση του, προς τον Υπουργό Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, ζητά την απόσυρση του άρθρου 69, του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το δικαίωμά τους, να υπηρετούν υποχρεωτικά, σε φρουρές προτίμησής τους.

Αναλυτικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης αναφέρει: 

«Κύριε Υπουργέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και αισθήματα αδικίας, έχει προκαλέσει σε Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των προαναφερθέντων στον τίτλο του θέματος, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, το κατατεθέν εκ μέρους σας, προς Διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, υπό τον τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

Με τον Ν. 3883 (ΦΕΚ. Α’ 167/24-9-2010) άρθρο 5, προβλέπονται τα κριτήρια των μεταθέσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά σειρά προτεραιότητας, με πρώτα, τα Υπηρεσιακά κριτήρια, α)των υπηρεσιακών αναγκών, β) της αύξησης της μαχητικής ικανότητας και γ) τη δόμηση εμπειρίας και προσόντων και δεύτερα κριτήρια, τα κοινωνικά: α) πολύτεκνοι- τρίτεκνοι γονείς, β) γονείς τέκνου ΑΜΕΑ, γ) γονείς μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και δ) πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα.

Οι παραπάνω υπηρετούν υποχρεωτικά σε φρουρές προτίμησής τους και μετατίθενται μόνο κατόπιν σχετικής πρότερης αναφοράς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το άρθρο 69, του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που καταθέσατε προς διαβούλευση καταργείται το δικαίωμα υποχρεωτικής υπηρεσίας, σε φρουρές προτίμησης στα στελέχη - μέλη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αναιρώντας την έως σήμερα ορθή πολιτική στήριξης αυτών, εκ μέρους της πολιτείας, με το διοικητικό μέτρο του Αμετάθετου, ως κινήτρου για να αποκτούν 3ο και 4ο παιδί, τα στελέχη των Ε.Δ.

Επειδή, η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και μετατρέπεται σε Αιμορραγούσα Εθνική πληγή που απειλεί την Επιβίωση του Έθνους, σας θυμίζω ότι το 2022 είχαμε στη χώρα 140.000 θανάτους και 76.000 γεννήσεις μόνο, χάσαμε δηλαδή τον πληθυσμό ενός μεγάλου νησιού… περίπου όπως η Λέσβος..

Επειδή, θεωρώ επιζήμια εθνικά την άρση οποιουδήποτε μέτρου, Διοικητικού και Οικονομικού, που στηρίζει τις Πολύτεκνες, τις Τρίτεκνες και τις οικογένειες με ΑΜΕΑ καθώς και τις μονογονεϊκές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή, εκπέμπει η κατάργησή τους, μήνυμα κοινωνικής αναλγησίας, εκ μέρους της κυβέρνησης, προκαλώντας αισθήματα δυσαρέσκειας, δυσφορίας και αγανάκτησης, στις παραπάνω ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.

Επειδή, τέτοιες άδικες προτάσεις, εάν νομοθετηθούν από την πλειοψηφία, αγανακτούν τους πολίτες και τους στρέφουν στα Άκρα, υπονομεύοντας την Δημοκρατία.

Επειδή, η αναστάτωση και δυσαρέσκεια, στα στελέχη των Ε.Δ., αυτών των κατηγοριών, είναι μεγάλη και πλήττει και την εν γένει υπηρεσιακή τους απόδοση.

Επειδή, θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει η υφιστάμενη έως σήμερα, νομοθεσία, που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να κάνουν και 3ο και 4ο παιδί, τα στελέχη των Ε.Δ.

Ο κ. Υπουργός σε συνέχεια όλων των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ 

  1. Προτίθεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να διακηρύξει την Απόσυρση της σχετικής διάταξης, κατάργησης του δικαιώματος υπηρέτησης στις φρουρές προτίμησης των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των προαναφερθέντων κατηγοριών, σταματώντας εν τη γενέσει της, την τεράστια κοινωνική αναστάτωση και δυσαρέσκεια των μελών των οικογενειών τους αλλά και όλης της κοινωνίας, η οποία βλέπει στο μέτρο αυτό, την Άρση της Πολιτικής Στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας;
  2. Τι άλλα ευνοϊκά μέτρα, επεξεργάζεται και προτίθενται να θεσπίσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την αντιμετώπιση του μεγάλου Δημογραφικού προβλήματος της χώρας, στο χώρο ευθύνης του και εν προκειμένω, το πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό των Ε.Δ.;»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διολίσθηση... της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις ανησυχίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γιάννης Μπουρνούς στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» του ρ/σ 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών