× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλωσήρθατε Στο Νησί!

H ενημέρωση στη Λέσβο αλλάζει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2019

Καλωσήρθατε Στο Νησί!

Καλώς ήρθατε στο «Ν» και καλή περιήγηση στα ρεπορτάζ, τα άρθρα και τις ειδήσεις της νέας ηλεκτρονικής εφημερίδας της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παιδευτήκαμε πολλά χρόνια στον τοπικό και όχι μόνο Τύπο, μαθαίνοντας από την καλή και την ανάποδη την ευτυχία ενός πετυχημένου ρεπορτάζ, από την αποκάλυψη ενός σκανδάλου έως το πιο απλό και πολύ σημαντικό: την ανάδειξη ενός κοινωνικού προβλήματος, στο οποίο βρίσκεται λύση και τις περισσότερες φορές προβληματίζει. Βεβαίως γνωρίσαμε και την κρίση στον Τύπο, τη δυσπιστία απέναντι στα Μέσα Ενημέρωσης…

Απέναντι σε όλες αυτές τις κακοτοπιές, αλλά και αυτό που είδαμε να συμβαίνει στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια με την κατά συρροή δημιουργία και προβολή ψευδών «ειδήσεων», είπαμε «να μην κάτσουμε στ’ αβγά μας».

Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εσάς μας γνωρίζετε. Δεν… κάτσαμε ποτέ «στ’ αβγά μας». Άλλοι το λένε στενοκεφαλιά, εμείς το λέμε ανάγκη. Ανάγκη να μην κοιτάει ο καθένας από μας τη δουλειά του και να γίνεται τιμητής των πάντων… στο καφενείο. Ανάγκη να ανασάνει η Δημοκρατία. Από το δικό μας μετερίζι, λοιπόν, από την κρίση των ΜΜΕ στην πιο κρίσιμή τους στιγμή, μια ομάδα ανθρώπων που μας γνωρίζετε από τα γραφόμενά μας, πήραμε την πρωτοβουλία μετά μήνες σκέψης και δυσκολιών να δημιουργήσουμε αυτή την ηλεκτρονική εφημερίδα. Άλλωστε, ήταν πρώτα δική σας ιδέα! Πολλοί από εσάς, πολλές από εσάς μας το προτείνατε πρώτοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώτος συνεταιρισμός Τύπου στη Λέσβο

Επαγγελματίες σε κάθε περίπτωση, και σε καμία για χόμπι, ιδρύσαμε συνεταιρισμό με στόχο και σκοπό να δημιουργηθεί ένας πόλος αξιόπιστης, επώνυμης, ερευνητικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ενημέρωσης, αρχικά από εμάς που μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις ως προς την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι εφόσον το εγχείρημά μας αγκαλιαστεί και στηριχθεί από την τοπική κοινωνία να εργαστούν μαζί μας και οι συνάδελφοί μας, επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Λέμε ΑΛΛΙΩΣ γιατί επιλέξαμε τον συνεταιρισμό, τον πρώτο συνεταιρισμό Τύπου στη Λέσβο. Γιατί πιστεύουμε ότι ταιριάζει στις αντιλήψεις μας αλλά και σε ένα ιδεατό σχήμα επιχείρησης Τύπου και ΜΜΕ: συνεταιρικό, με συλλογικές αποφάσεις, χωρίς προσωποπαγή ιδιοκτησία. Με αυτό το μοντέλο θωρακίζονται σε σημαντικό βαθμό η αποστολή και οι σκοποί της ενημέρωσης, με πίστη και επιμονή στους όρους της δεοντολογίας, με υπογραφή και με ευθύνη.

Λέμε ΞΑΝΑ γιατί μας έχετε διαβάσει, μας έχετε ακούσει και μας ξέρετε. Και τώρα θέλουμε να μας διαβάζετε ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λέμε ΜΑΖΙ γιατί πρώτη φορά συναντηθήκαμε όλοι αυτοί και αυτές μαζί σε ένα τέτοιο εγχείρημα: Επίμονος και εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, ο Θράσος Αβραάμ. Πρώην εκδότης και για πολλά χρόνια εφημεριδάνθρωπος χωρίς κανένα διάλειμμα, τώρα θα δοκιμαστεί και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτή την ομάδα, ως σύμβουλος έκδοσης, ο αρχαιότερος και εμπειρότερος δημοσιογράφος της Λέσβου, ο Στρατής Μπαλάσκας. Βραβευμένος από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα καθημερινά ρεπορτάζ του με το βραβείο «Α. Χριστοδουλίδης», ο Στρατής Μπαλάσκας είναι γνωστός όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς για την πένα του, αλλά και τη μάχη του να παραμείνει η τοπική δημοσιογραφία έξω από κάθε κιτρινισμό.

Στην προσπάθειά μας από την αρχή βρίσκεται και η Ανθή Παζιάνου που εκ-παιδεύτηκε στον τοπικό Τύπο από το 2008, ώστε να προβάλει σήμερα τη Λέσβο στην «Καθημερινή» και σε διεθνή ΜΜΕ.

Με τη δική του θεματολογία θα συμβάλει και ο συνάδελφος, Νίκος Μανάβης.

Γνώστης της τοπικής αγοράς και συνοδοιπόρος μας είναι ο ιδιοκτήτης του «Ράδιο Αίολος», του παλαιότερου ραδιοφωνικού σταθμού στο νησί, Θοδωρής Χατζημήτρος. Με τη φρέσκια του ματιά συμβάλλει στην εικόνα και το βίντεο ο Παναγιώτης Μπαλάσκας.

Μαζί μας όμως είναι και ο Γιώργος Τυρίκος- Εργάς που θα αρθρογραφεί μαζί με πολλούς φίλους και φίλες αρθρογράφους που εμπιστεύτηκαν από την πρώτη στιγμή τα κείμενά τους στο «Ν» και θα τους διαβάζετε σταθερά κάθε εβδομάδα: ο Μιχάλης Μπάκας, ο Αθανάσιος Καλαμάτας, ο Δημήτρης Μάντζαρης και ο κατάλογος θα μακραίνει. Με το βελονάκι της ψυχής, θα πλέκει λέξεις και η στιχουργός, Ντέπη Χατζηκαμπάνη.

Το «Ν» δεν θα ήταν όπως το βλέπετε, αν δεν το δημιουργούσε εξ ολοκλήρου και από το μηδέν ο Μυτιληνιός πρωτοπόρος του διαδικτύου και του σχεδιασμού ψηφιακών προϊόντων Κώστας Τζίλας και η εταιρεία Nextweb.

Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Από κοντά θα μας βρίσκετε στην οδό Κομνηνάκη 9, στη Μυτιλήνη και τηλεφωνικά στο 22510 28000.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ