× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πρακτικές τρομοκράτησης και επιβολής εργασιακού μεσαίωνα»

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κατά συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2020

«Πρακτικές τρομοκράτησης και επιβολής εργασιακού μεσαίωνα»

Ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, εξέδωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, κάνοντας λόγο για «πρακτικές τρομοκράτησης και επιβολής εργασιακού μεσαίωνα», αλλά και για «ψυχολογικό και εργοδοτικό “εκβιασμό” της συντονίστριας του ΚΥ», η οποία καλεί τους εργαζομένους να «υπογράψουν ένα έγγραφο, το οποίο, μόνο σε δήλωση μετάνοιας, βγαλμένο από άλλη εποχή, μπορεί να παραπέμψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, η συνέχεια της ανακοίνωσης: «Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφοράς της συντονίστριας του Κ.Υ Μυτιλήνης απέναντι στα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της αντιπροσωπείας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης που πραγματοποίησαν, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του Κ.Υ και να καταγγείλουν το απαράδεκτο έγγραφο που τους επιβάλλει να υπογράψουν.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που καλέστηκαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι κάτω από την «προτροπή» της συντονίστριας του Κ.Υ Μυτιλήνης αναφέρει: «Σας παρακαλούμε πολύ, με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και κατόπιν συζητήσεως με την 2η ΥΠΕ ότι δεν υπάρχουν παράπονα νοσηλευτριών για τα οφειλόμενα ρεπό και συνεχιζόμενες βάρδιες, να υπογράψετε ονομαστικά τη σύμφωνη γνώμη σας». Και στη συνέχεια τους καλεί να υπογράψουν την ονομαστική κατάσταση.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές δεν μπορούν, αλλά ούτε και θα καταφέρουν να κάμψουν τόσο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του, όσο και τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τους εργαζόμενους του Κ.Υ Μυτιλήνης, να μην υπογράψουν αυτό το “χαρτί”, το οποίο δεν έχει καμία νομική ισχύ και υπόσταση.

Ζητάμε από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, να ζητήσει την άμεση ανάκληση αυτού του εγγράφου.

Σε εργασιακούς χώρους Υγείας όπως το Κ.Υ. Μυτιλήνης, το νοσηλευτικό προσωπικό εκτός των άλλων έρχεται να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση η οποία οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας και επιδείνωσης των συνθηκών. Είναι υποχρεωμένοι δηλαδή σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της συντονίστριας, αλλά και την πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Υγείας εν μέσω πανδημίας, να ανταπεξέλθουν στα «βεβαρυμμένα» καθήκοντα τους, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία, φτάνοντας πολλές φορές σε όρια εξάντλησης λόγω των συνεχιζόμενων υπηρεσιών.

Απαιτούμε να δοθούν τα οφειλόμενα ρεπό, να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια από τις συνεχιζόμενες βάρδιες στους εργαζόμενους, που όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας με την έξαρση της πανδημίας βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι