× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πρεμιέρα με έργο του Ιονέσκο στον Μανταμάδο

Ο σκηνοθέτης, Παναγιώτης Σταθόπουλος μιλά στο «Ν» για την αφοσιωμένη θεατρική ομάδα

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 31/7/2020

Πρεμιέρα με έργο του Ιονέσκο στον Μανταμάδο

Για την θεατρική ομάδα του Μανταμάδου που ανεβάζει Ιονέσκο από σήμερα Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 το βράδυ στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, μίλησε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Παναγιώτης Σταθόπουλος, στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα FM και στην εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Βρίσκεται στη Λέσβο από το 2013 και από τότε έχει παρουσιάσει 17 παραγωγές σε Μανταμάδο, Πλωμάρι και Μυτιλήνη.  «Στην Λέσβο με κρατάει η ποιότητα ζωής που δεν εξαρτάται από τον τουρισμό. Η γλυκύτητα των ανθρώπων, η μικρασιάτικη κουλτούρα».

«Έχουμε πολύ καλή σχέση με το θεατρικό εργαστήριο του Μανταμάδου που δημιουργήθηκε πέρσι, η περσινή παράσταση πήρε πολύ καλές κριτικές» αναφέρει για την ομάδα που χαρακτηρίζει πολύ αφοσιωμένη στον στόχο της.

Η φετινή παράσταση είναι ένα έργο του Ιονέσκο του 1970 με τίτλο «Το Παιχνίδι της Σφαγής». Πρόκειται για μια προφητική παράσταση που αναφέρεται σε μια πανδημία που εμφανίζεται ξαφνικά σε μια πόλη και παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που συναντούμε και σήμερα. «Δεν μιλάμε μόνο για έναν βιολογικό κίνδυνο, αλλά συμπαρασύρει θανάτους αξιών, ψυχής, πολιτικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών. Παρουσιάζουμε μια  αλληλουχία σκηνών, διότι δεν είχαμε πολύ χρόνο για πρόβες, καθώς σταμάτησαν λόγω της καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο θίασος απαρτίζεται από 9 γυναίκες. Στον Μανταμάδο έχουν μια συνεργατική παράδοση, καθώς έχουν αποκτήσει μια εμπειρία από ομαδική δουλειά σε συλλόγους και συνεταιρισμούς. Κατ’ επέκταση αυτό αντικατοπτρίζεται και στην θεατρική ομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι περισσότερες παραστάσεις είναι με ελεύθερη συνεισφορά, καθώς δεν κερδοσκοπούμε από τις παραστάσεις. Θέλουμε να προσφέρουμε εκπαίδευση όσο αφορά το θέατρο και να είναι προσιτό για όλους», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη, όπου ο κ. Σταθόπουλος επισημαίνει ότι το θεατράκι του Δήμου Μυτιλήνης θα πρέπει να δίνεται σε όλες τις ομάδες και να μην είναι κλειστό τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασαν για ακόμα μια φορά τα σαντούρια της Αγιάσου

Συμμετοχή σε επετειακές εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

10 χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου!

9 με 19 Αυγούστου, και θεματική τη «Φιλία»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενας νέος θεσμός γεννιέται με τη συνάντηση Μουσικών Σχολείων

230 μαθητές από την Ελλάδα έρχονται στη Λέσβο, ενώ 320 παιδιά διαγωνίζονται στους 12ους Μουσικούς Αγώνες- Μιλούν στο «Ν» ο Στ. Ανδρεαδέλλης, διευθυντής, Β. Παραδεισιάδη, καθηγήτρια του Μουσικού Μυτιλήνης και η Μ. Χατζηπαντελή από τον Σύλλογο Γονέων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Συζήτηση για την δράση του ΕΑΜ στη Λέσβο

Μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο «ΕΑΜ Λέσβου Ηττημένοι Νικητές» του Δημήτρη Μάντζαρη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Έρχεται τον Αύγουστο το Undefined Shapes II

Διεθνής συνάντηση ηλεκτρονικής μουσικής, 3 - 4 Αυγούστου, στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου