× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αν θέλουν οι Ολλανδοί να μας φτιάξουν Palais des Sports, όχι δομή υγείας»

Επιμένει ο Περιφερειάρχης να μη συνοδέψει την πρόεδρο της Δημοκρατίας στη νέα δομή, αλλά στην κοινότητα της Μόριας για να μιλήσει με ντόπιους

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 31/7/2020

«Αν θέλουν οι Ολλανδοί να μας φτιάξουν Palais des Sports, όχι δομή υγείας»
φωτογραφία αρχείου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα FM και στην εκπομπή «Ανθέων 99», όπου παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ανθή Παζιάνου για το προσφυγικό ζήτημα, τις αντιδράσεις των κατοίκων, τα έργα της Περιφερειακής Αρχής, την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας, τη χρηματοδότηση των τοπικών ΜΜΕ, την κοινωνική πολιτική, αλλά και το Σάρλιτζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με κατοίκους της Μόριας το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου. «Είχε δημιουργηθεί μια αναστάτωση από την επίσκεψη κάποιων τεχνικών από το Υπουργείο Μετανάστευσης, οι οποίοι κατηγορούνται ότι για επέκταση της δομής, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία μας εκεί μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσεως και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης».

«Οι τεχνικοί του Υπουργείου ζήτησαν να νοικιάσουν κτήματα της περιοχής. Σε συζητήσεις που είχα με στελέχη της κυβέρνησης είχα καταλάβει ότι μετά την Καράβα ο όρος επίταξη δεν θα εμφανιζόταν ξανά. Παρόλα αυτά οι μηχανικοί δήλωσαν ότι ουδέποτε χρησιμοποίησαν την λέξη επίταξη, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια των κατοίκων»

Όσον αφορά τις αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Μηταράκη στο «Ν», ο οποίος μίλησε για μια μικρή δομή στην Μόρια, ανέφερε πως το Υπουργείο προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και στο τι επιζητά η κοινή γνώμη, ενώ δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο επέκτασης της δομής, καθώς κύριο θέμα είναι η αποσυμφόρηση του νησιού». Παράλληλα, δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και θα δράσει ακριβώς, όπως και στην Καράβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την έλευση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο νησί και για την δήλωση του ότι δεν θα την συνοδεύσει αν αποφασίσει να επισκεφτεί το ΚΥΤ της Μόριας δήλωσε  ότι θα προτιμούσε να συνομιλήσει με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, ώστε να της παραθέσουν τους προβληματισμούς τους.  Ακόμα, για την δημιουργία της δομής υγείας πλησίον του ΚΥΤ επεσήμανε: «Δεν με βρίσκει σύμφωνο ότι το συγκεκριμένο κέντρο υγείας θα χρηματοδοτηθεί από ξένες χώρες για ένα ζήτημα που αφορά την πολιτεία μας. » Σχολίασε με χιούμορ ότι αν θέλουν οι Ολλανδοι, να φτιάξουν ένα Palais des Sports, για τους ντόπιους κατοίκους και όχι δομή υγείας.

Η τουριστική καμπάνια για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανέφερε ότι λειτουργεί πολύ θετικά, ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια πιο έντονη προβολή των νησιών με χρηματοδότηση των τοπικών ΜΜΕ με συγκεκριμένο αλγόριθμο. Όσον αφορά τα έργα που γίνονται σε διάφορα σημεία του νησιού και τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ ανέφερε ότι θα προχωρήσουν κανονικά μέσα στον χρόνο, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για υλοποίηση σημαντικών έργων σε περισσότερες περιοχές του νησιού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη