× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ενότητα και συνεργασία όλων για την δικαίωση των κατοίκων της Μόριας»

Παρέμβαση του πρώην Αντιδημάρχου και επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» Κώστα Αστυρακάκη για τα τελευταία γεγονότα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/8/2020

«Ενότητα και συνεργασία όλων για την δικαίωση των κατοίκων της Μόριας»

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά των σχεδιασμών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο επικεφαλής της «Επανεκκίνησης» και πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της Μόριας που αντιδρούν στην επέκταση του ΚΥΤ της περιοχής τους.Παράλληλα ο κ.Αστυρακάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Μόριας τον καλεί να μπει στην άκρη ο «κομματισμός» προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και ενότητα για την προάσπιση των δικαίων αιτημάτων της Μόριας και του νησιού μας συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ.Αστυρακάκη έχει ως εξής:
« Κάλλιο 180(το στρέμμα) και στο χέρι.Παρά 1000 και καρτέρει.

Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με κατοίκους που είχαν κτήματα πλάι στο ΚΥΤ και στον ελαιώνα αλλά όμως το διέψευσε μετά-βδελυγμίας.

Η προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου του κ. Μηταράκη αποτελεί ακόμα ένα τεστ βλακείας που υποβάλλεται στους κατοίκους του νησιού. Και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πάρουμε άριστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρώτο μέρος της ανακοίνωσης αναφέρεται ο γνωστός όμορφος κόσμος, ο αγγελικά πλασμένος, μετά ηρωικά – επικά θα λέγαμε – κατορθώματα αποκρούσεων και αναχαιτίσεων από ξηρά και θάλασσα για την εμπέδωση της ασφάλειάς μας.

Στο δεύτερο μέρος ενισχύεται ακόμη περισσότερο αυτό το αίσθημα ασφάλειας με μια «επεκτασούλα» που θα κάνει τον χώρο πιο ευρύχωρο και να κρατούνται οι αποστάσεις λόγω κορονοϊού. Και ακόμα ένα παραδίπλα, μια φυλακούλα βρε αδερφέ για τους παραβατικούς και για αυτούς που δεν εξασφαλίζουν άσυλο.
Αν λοιπόν ερμηνεύσαμε σωστά τους χρησμούς και τα διφορούμενα του κ. Μηταράκη σε αυτό το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης, έρχεται και ο λογαριασμός για την προσφερόμενη «ασφάλεια»: ΜΟΝΙΜΑ πράγματα, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ πράγματα.

Αγαπητέ Πρόεδρε της Μόριας
Α) Συμφωνούμε με το κείμενο θέσεων που δημοσιεύσατε με τους άλλους Συλλόγους κατοίκων και Πολιτιστικούς Συλλόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Β) Ακόμα περιμένουμε να μας καλέσετε τους επικεφαλείς των παρατάξεων, όπως υποσχεθήκατε στην τελευταία γενική συνέλευση των κατοίκων της Μόριας, στην οποία ήμασταν παρόντες. Η αντιπολίτευση σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, εκπροσωπεί κάτι περισσότερο από τους μισούς πολίτες του Δήμου μας και επομένως η συμμετοχή της σε έναν αγώνα για την προάσπιση των δικαίων αιτημάτων της Μόριας και του νησιού μας συνολικά, είναι απαραίτητη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αγαπητέ Πρόεδρε ο κομματισμός πρέπει να ξεθωριάζει και να προτάσσεται η συνεργασία και η ενότητα.

Γ) Η παράταξή μας στη συνέλευση της Μόριας κατέθεσε προτάσεις που μπορούν να ληφθούν υπόψιν στην από κοινού συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων που θα καταστήσει και πάλι τον αγώνα μας νικηφόρο όπως συνέβη στην Καράβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κλείσιμο της δομής της Μόριας αποτελεί και δική μας επιδίωξη και θα προκύψει μέσα από μια διαδικασία αποσυμφόρησης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Η παράταξή μας είναι μάχιμη. Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΥΓΕΙΑ

«Οι ανάγκες σε αίμα… δεν πάνε διακοπές!»

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες