× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταδύσεις, μια μοναδική εμπειρία!

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπορ, αλλά κι ένα χόμπι που απολαμβάνει της προτίμησης ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στη Λέσβο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 16/8/2020

Καταδύσεις, μια μοναδική εμπειρία!

Είστε από τους ανθρώπους που λατρεύετε τη θάλασσα; Γοητεύεστε από το μυστήριο που κρύβει ο βυθός; Αναρωτιέστε πώς είναι να αναπνέει κανείς μέσα στο νερό; Σας εντυπωσιάζει ο υποβρύχιος κόσμος και θέλετε να τον προσεγγίσετε με ασφάλεια; Τότε είναι ώρα να δοκιμάσετε μια οργανωμένη κατάδυση, ανακαλύπτοντας τι πραγματικά συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κι όταν όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε στη Λέσβο, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε ως την εξωτική… Μάλτα, η μοναδική αυτή εμπειρία θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Lesvos Scuba Oceanic Center θα φροντίσει να νιώσετε πολύ άνετα, ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε μια οργανωμένη κατάδυση. Λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια στο νησί μας, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 30.000 καταδύσεις, εξερευνώντας για εσάς, πριν από εσάς, γύρω στις 30 διαφορετικές τοποθεσίες βουτιάς, τόσο στη βόρεια πλευρά της Λέσβου, όσο και στη νότια.

Αλλαγή σχεδίων λόγω Covid-19

Διαχρονικά, η βάση του Κέντρου ήταν στην Πέτρα, προσφέροντας υπηρεσίες στο πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού. «Ο κορονοϊός ανέτρεψε πολλά», μας εκμυστηρεύεται ο Γιώργος Φιλιός, έμπειρος εκπαιδευτής και ιδρυτής του Lesvos Scuba Oceanic Center. «Φέτος, είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε μόνο στη βάση της Χαραμίδας, αφού η πανδημία έχει πλήξει τον τουρισμό», συμπληρώνει, προσθέτοντας πως «λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, πρέπει να προσαρμοστεί κανείς για να κατορθώσει να επιβιώσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι καταδύσεις αποτελούν ένα ακριβό χόμπι. «Κάθε άλλο», διευκρινίζει η Τάνια Ματίεβιτς, υπεύθυνη μάρκετινγκ του Κέντρου, που επιδιώκει την εξωστρέφεια αλλά πέρα από την προβολή, διοργανώνει και παράλληλες δράσεις για να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μιας καταδυτικής βόλτας κι αφότου βγει κανείς από το νερό.

«Οι τιμές κυμαίνονται από 60 έως 90-100 ευρώ, ανάλογα με τη διάρκεια και τον αριθμό των καταδύσεων. Μπορεί ο καθένας να δοκιμάσει, σχεδόν όλοι, και είναι βέβαιο ότι μετά την πρώτη φορά θα θέλει να βουτήξει ξανά», αναφέρει η Τάνια που βρίσκει τις καταδύσεις θεραπευτικές. «Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν. Εξάλλου είναι μια διαδικασία σε ένα απόλυτα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς ομιλίες, που αποβάλλει το στρες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλες τις ηλικίες

Ο κόσμος των καταδύσεων δεν γνωρίζει από ηλικίες. Μικροί και μεγάλοι δοκιμάζουν να βρεθούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να γνωρίσουν τα μυστικά του βυθού. Τι μπορούν να δουν όμως στη Λέσβο; «Υπάρχουν σπηλιές, στις οποίες όσοι κατεβαίνουν έχουν πάντοτε οπτική επαφή με την έξοδο. Έχουμε μικρά ναυάγια, υφάλους με διάφορα ψάρια, ωστόσο λόγω της υπεραλίευσης, είναι περιορισμένου αριθμού συγκριτικά με άλλες περιοχές και χώρες, που έχουν επενδύσει για χρόνια, δημιουργώντας καταδυτικά πάρκα», προσθέτει ο Γιώργος Φιλιός, που απογοητεύεται ωστόσο από την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την έντονη γραφειοκρατία, προσδοκώντας στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων και στα μέρη μας, τα οποία θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών θαλασσών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επισκεπτών άλλων χωρών για καταδυτικό τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερο χόμπι

Όσοι έχουν την τύχη να κάνουν καταδύσεις αναφέρουν ότι τόσο η επαφή με το νερό, όσο και η περιήγηση σε έναν κόσμο καλά κρυμμένο και απομακρυσμένο από την καθημερινότητά μας, είναι μόνο δύο από τα στοιχεία, που κάνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία μία αξέχαστη περιπέτεια.

Η επιλογή των σημείων για καταδυτικές βουτιές στη Λέσβο γίνεται με μεγάλη προσοχή κι αφού πρώτα οι έμπειροι εκπαιδευτές του Κέντρου έχουν ερευνήσει το υποβρύχιο ενδιαφέρον και την πρόσβαση, ώστε όσοι επιχειρήσουν να καταδυθούν να είναι πρωτίστως ασφαλείς και φυσικά να ευχαριστηθούν τη βόλτα τους στο βυθό.

Το Lesvos Scuba Oceanic Center προσφέρει μια πλήρη γκάμα μαθημάτων και προγραμμάτων εμπειρίας, κατάλληλα τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο έμπειρους δύτες. Οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι και αναγνωρισμένοι από την ελληνική πολιτεία, αλλά και την PADI, την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Κατάδυσης.

Μην αργείτε λοιπόν. Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι καταδύσεις σας περιμένουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ