× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Πέτρα»

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, μίλησε Στο Νησί 99FM για τις προσπάθειες των πυροσβεστών από χθες το μεσημέρι ως κι αυτή την ώρα

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/8/2020

«Σε πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Πέτρα»

Η φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα στο Καβάκι της Πέτρας, πάνω από το λιμάνι, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με το ενεργό μέτωπο να κατευθύνεται προς τη Λιμνοδεξαμενή, νότια του Μολύβου, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις προσπάθειες των πυροσβεστών μίλησε στο Νησί 99FM ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, στη διάρκεια της εκπομπής «99 Και Σήμερα».

«Είχαμε ένα δύσκολο απόγευμα, αλλά ευτυχώς περάσαμε μια εύκολη νύχτα», επεσήμανε αρχικά ο κ. Θεοφιλόπουλος, προσθέτοντας πως «η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας, κινητοποιώντας 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και 60 πυροσβέστες. Τις προσπάθειές μας συνέδραμαν δύο οχήματα με εθελοντές πυροσβέστες από το Πλωμάρι και τη Μυτιλήνη, βυτιοφόρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, 2 ελικόπτερα, 2 PZL και 2 Canadair».

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διευκρίνισε πως «η πυρκαγιά ελέγχθηκε πλήρως τις βραδινές ώρες και με την εργασία των πεχοπόρων τμημάτων καταφέραμε μέχρι το πρωί να ελέγξουμε την περίμετρό της. Παραμένουν δυνάμεις εκεί ως αυτή την ώρα, προκειμένου να μην έχουμε αναζοπύρωση, ειδικά προς τη Λιμνοδεξαμένη. Αυτό το κομμάτι προσέχουμε ιδιαίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας τη συνδρομή των πυροσβεστικών μέσων από αέρος, ο κ. Θεοφιλόπουλος τόνισε: «Η βοήθεια των εναερίων μέσων ήταν σημαντική, γιατί στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ο ρυθμός της ήταν πολύ γρήγορος. Έπρεπε να καλύψουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και τα σπίτια που ήταν πλησίον της φωτιάς. Παρότι σταδιακά ήρθαν δυνάμεις και οχήματα από το υπόλοιπο νησί, ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν, λόγω του δύσβατου σημείου που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, αλλά όλα πήγαν καλά με την συντονισμένη προσπάθεια πυροσβεστών, εθελοντών, πολιτών και φυσικά των εναέριων μέσων».

Τέλος, αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Αιγαίου σχολίασε: «Έχει επιληφθεί το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας για τα αίτια της πυρκαγιάς. Το αρχικό σημείο της φωτιάς ήταν στο λιμάνι της Πέτρας. Έχουμε συλλέξει κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν ήταν κάποια κακόβουλη πράξη ή χωρίς δόλο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας