× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πολιτική προστασία και γιατροί να ενημερώσουν»

Προτάσεις από την «Πυξίδα» για μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2020

«Πολιτική προστασία και γιατροί να ενημερώσουν»

Τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού καταθέτει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ζούμε εδώ και αρκετές μέρες δυστυχώς τις συνέπειες μιας πολιτικής που στο όνομα του εντυπωσιασμού θυσιάζει την ουσία.

Μιας πολιτικής που ξόδεψε περισσότερα χρήματα για να μας πείσει για τα τέλεια μέτρα που πήρε για την αντιμετώπιση  του κορονοϊού  και να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, παρά για να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να θωρακίσει την κοινωνία απέναντι στο δεύτερο κύμα του ιού που οι επιστήμονες μας έλεγαν πως πρέπει να περιμένουμε από το Σεπτέμβρη.

Μιας πολιτικής που δε δίστασε στο όνομα του κέρδους των λίγων να βάλει σε κίνδυνο τις ζωές  και τις δουλειές των πολλών. Μια πολιτική που υποχώρησε σε πιέσεις για  είσοδο στη χώρα τουριστών χωρίς την υποχρέωση των Test .

Σήμερα δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση για την οποία δεν ευθυνόμαστε ή καλύτερα για την οποία ο πολίτης έχει την μικρότερη ευθύνη κι ας προσπαθεί η κυβέρνηση μα μας πείσει για το αντίθετο.

Γιατί σίγουρα δεν ευθύνεται ο πολίτης που δεν ενισχύθηκαν ενόψει του νέου κύματος κορονοϊού,  τα Νοσοκομεία μας, που δεν στηρίχθηκαν οικονομικά οι επαγγελματίες για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που δεν διορίστηκαν παραπάνω εκπαιδευτικοί που  μαζί με τους μαθητές θα στοιβαχτούν από το Σεπτέμβρη σε τμήματα σίγουρα άνω των 20 μαθητών.

Γιατί αυτό που φρόντισε μέσα στο καλοκαίρι η κ. Κεραμέως είναι να αυξήσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη. Αυτό το μέτρο πρόλαβε να το πάρει!

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε ως παράταξη στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση αυτών που έρχονται καταθέτουμε τις προτάσεις μας:

  • Άμεσα η Πολιτική προστασία του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα του νησιού μας, θα πρέπει να ενημερώσει τα κοινοτικά Συμβούλια, και αυτά με τη σειρά τους, τους κατοίκους κάθε χωριού, για τα μέτρα τα οποία πρέπει να παίρνει ο καθένας μας για την αυτοπροστασία του και για την προστασία των συνανθρώπων του.
  • Να ζητηθεί από τη  Δημοτική αρχή οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση για την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών για παιδικούς  σταθμούς νηπιαγωγεία  δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια.
  • Να συσταθεί επιτροπή που σε επίπεδο Δήμου σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διερευνήσουν ανά Σχολείο τη δυνατότητα εύρεσης χώρων για το σπάσιμο των τμημάτων των μαθητών. Είναι φανερό πως αυτή τη στιγμή καμιά προετοιμασία δεν έχει γίνει και τα σχολεία θα ανοίξουν με τμήματα σίγουρα άνω των 17 μαθητών όσο και αν η κ. Κεραμέως προσπαθεί να μας πείσει πως προσθέτοντας τους μαθητές π.χ. της Μυτιλήνης με της Ανάφης και διαιρώντας δια δύο θα έχεις 17 μαθητές ανά τμήμα σε κάθε τάξη!!!!
  • Να ζητηθεί  από την κυβέρνηση, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών για να μπορέσει να υλοποιηθεί  η μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Γενικότερα θα θέλαμε να σημειώσουμε πως θα ήταν ένα καλό μέτρο  ο καθολικός έλεγχος μαθητών και εκπαιδευτικών πριν αυτοί προσέλθουν στις τάξεις. Γιατί καταλαβαίνει ο καθένας πως αν έστω  και  ένας μαθητής είναι ασυμπτωματικός φορέας σε κάθε σχολείο, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο ιός να μεταφερθεί μέσα σε λίγες μέρες στα σπίτια πολλών μαθητών και όλοι μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια! Όμως έτσι όπως «τα κατάφερε» η κυβέρνηση ο καθολικός έλεγχος πριν το άνοιγμα των σχολείων φαντάζει αδύνατος!

Προτείνουμε λοιπόν πέρα από την απολύτως απαραίτητη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη  τη χορήγηση δωρεάν μασκών και αντισηπτικών  σε όλους την ενημέρωση για την υγιεινή και χρήση των μασκών, τη συνεχή αύξηση των test δειγματοληπτικά και στα σχολεία (π.χ. κάθε εβδομάδα) ιδιαίτερα σε περιοχές που θεωρείται πως υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι αυτή τη στιγμή η Λέσβος.

Τέλος προτείνουμε τον εξοπλισμό όλων των σχολείων με μέσα και τεχνολογία που να καλύπτει όλους τους μαθητές σε περίπτωση που θα χρειαστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι ίσες ευκαιρίες στη μάθηση είναι επιταγή του συντάγματος και η κάθε κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να παίρνει μέτρα ώστε να τις διασφαλίζει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση των κομμάτων για το Σύμφωνο Μετανάστευσης

Συζήτηση με πρωτοβουλία Μηταράκη και την παρουσία βουλευτών από όλα τα κόμματα στο κτίριο του Υπουργείου για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οδός Καραντώνη: Δύο μήνες μετά τα καλώδια είναι εκεί

Νέα καταγγελία από κάτοικο της περιοχής ο οποίος αναφέρει ότι μετακινήθηκαν μεν οι πέτρες και τα χώματα, τα καλώδια όμως αποτελούν παγίδα για περαστικούς και δίτροχα
ΧΩΡΙΑ

Πληρώνεται η Πάγια Προκαταβολή στη Δυτική Λέσβο

Πιστώνονται την Τετάρτη οι λογαριασμοί των προέδρων στις 36 κοινότητες της περιοχής
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Ενιαίο μέτωπο από μηδενική βάση» για τη νέα δομή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα με αφορμή τη συνεδρίαση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη Βάστρια
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Η δομή της Βάστριας δεν θα είναι ευρωπαϊκό έδαφος»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό και στην οριακή απόφαση που ελήφθη υπέρ της νέας δομής, αναφέρεται η επικεφαλής της Πυξίδας, Εριφύλη Χιωτέλλη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ραντεβού στη… Βάστρια, λοιπόν!»

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και τη νέα δομή
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός από την ΚΝΕ

Με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθησαν με μηχανάκι στην πλατεία Σαπφούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αξιέπαινη η δραστηριότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου»

Με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη, συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Μέχρι το καλοκαίρι η δημοπράτηση του Πολύκεντρου Μανταμάδου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ - απάντηση της Δυτικής Λέσβου στη Λαϊκή Συσπείρωση Μανταμάδου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ερωτηματολόγιο για το Μεταναστευτικό

Με πρωτοβουλία του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου μετά την πρόσφατη οριακή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου