× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτράπηκε η μετακίνηση αμνοεριφίων για σφαγή

Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2019

Επιτράπηκε η μετακίνηση αμνοεριφίων για σφαγή

Με σημερινή απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής Kώστα Αδαμίδη επιτράπηκαν οι µετακινήσεις των αμνοεριφίων από την απαγορευµένη ζώνη για τον καταρροϊκό πυρετό Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου προς άμεση σφαγή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση πρέπει να πληρούνται οι εξής προυποθέσεις:

α) δεν έχει καταγραφεί κρούσμα Καταρροϊκού Πυρετού στην εκμετάλλευση προέλευσης για περίοδο 30 ημερών πριν την ημερομηνία αποστολής.Το παραπάνω θα βεβαιώνεται από τον ιδιώτη κτηνίατρο της εκτροφής .
Βοόιδη μάρτυρες σύμφωνα με το νόμο έβαλε σε καραντίνα σύμφωνα με το νόμο και μετά βγήκε
β) οι παραγωγοί, έμποροι θα καταθέτουν αίτηση για την μετακίνηση των ζώων τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την αποστολή όπου θα αναφέρεται ο αριθμός των ζώων, που πρόκειται να μετακινηθούν το σφαγείο προορισμού, η προτεινόμενη ημερομηνία φόρτωσης και σφαγής (εντός 24 ώρες από την άφιξη τους στο τόπο προορισμού), πλήρη στοιχεία του αποστολέα, του παραλήπτη και του εγκεκριμένου μεταφορικού μέσου.

γ) Η αίτηση θα διαβιβάζεται από την Υπηρεσία μας στην αρμόδια ΔΑΟΚ προκειμένου να εγκριθεί το αίτημα και θα κοινοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία.

δ) Σε περίπτωση έγκρισης, θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι άμεσα, προκειμένου να προμηθευτούν τα εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά .
ε) Η φόρτωση θα γίνεται παρουσία επίσημου κτηνιάτρου , αφού προηγουμένως το όχημα θα έχει καθαριστεί και απολυμανθεί με εγκεκριμένα σκευάσματα ( τα προτεινόμενα από την υπB αριθ. 258944/17.08.2008 (ΦΕΚ ΒB727) Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων « Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση καταρροϊκού πυρετού»). Θα γίνεται κλινικός έλεγχος των ζώων και των ενωτίων τους. Κατά την φόρτωση θα γίνεται χρήση των εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών όπου θα τηρηθεί αυστηρά ο χρόνος αναμονής για το κρέας. Εφόσον τηρούνται τα παραπάνω θα εκδίδονται τα υγειονομικά πιστοποιητικά.

στ)Αμέσως μετά τη φόρτωση των ζώων θα αποστέλλεται στη ΔΑΟΚ προορισμού Βεβαίωση Αναχώρησης η οποία θα φέρει πληροφορίες για το επικείμενο φορτίο( ώρα αναχώρησης, άφιξης στο τόπο προορισμού κτλ).

ζ) Η υπηρεσία θα ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ του τόπου προορισμού την αποστολή Βεβαίωση Σφαγής των ζώων εντός 48 ωρών από τη σφαγή.

Σε ισχύ εξακολουθεί να παραμένει η απαγόρευση των μετακινήσεων αιγοπροβάτων –αμνοεριφίων για αναπαραγωγή ,πάχυνση και η άµεση σφαγή αιγοπροβάτων εκτός της Νήσου Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στο μικροσκόπιο των Αρχών για την δράση των 4 ΜΚΟ στη Λέσβο

Εκτιμάται ότι περιέχει πολλά στοιχεία, γι' αυτό και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο να σπάσουν τους κωδικούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μπουρνού ‑ Βέρρου

Συζήτησαν για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο Καλλονής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τιμά τους εθνικούς ευεργέτες η Περιφέρεια

Με εκδηλώσεις την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΙΝΑΛ: «Πού σιτίζονταν οι 2.000 εξαφανισμένοι;»

Ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή της δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας

Την Τετάρτη στην Αγίου Παντελεήμονος
ΧΩΡΙΑ

10 λεπτά που έφεραν... την καταστροφή!

«Δεν είχαμε καμία πληροφόρηση από την Πολιτική Προστασία για το τι θα συνέβαινε» λέει ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, μετρώντας τις ζημιές στην κάμερα του «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Στην πληγείσα Καλλονή ο Μουτζούρης

Συνεργάστηκε με τον Βέρρο και μίλησε με τους κατοίκους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τι θα γίνει με το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;»

Να διατεθεί το απαραίτητο προσωπικό για να «ξεκολλήσουν» οι διαδικασίες ζητά ο Μπουρνούς με ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκδήλωση στη Μυτιλήνη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από την ΚΕΕΡΦΑ Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ανασύρθηκαν ζωντανοί οι 3 ναυαγοί

Οι δύο γυναίκες από τους 3 επιβαινοντες του σκάφους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΩΡΙΑ

Η Λέσβος μετρά πληγές ‑ 3 αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Ανετράπη μεγάλο αλιευτικό σκάφος στη Σκάλα Ν. Κυδωνιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες για τις ΜΚΟ»

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, με αφορμή τη γνωστοποίηση για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος μελών ΜΚΟ που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού.