× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακατεύεται η τράπουλα στην περιφερειακή αρχή

Τι εξελίξεις δρομολογούνται από το «γάμο» Μουτζούρη - Χριστόφα / Όλο το παρασκήνιο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 28/8/2020

Ανακατεύεται η τράπουλα στην περιφερειακή αρχή

Προ των πυλών βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ του Κώστα Μουτζούρη και της παράταξης του Παναγιώτη Χριστόφα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, γεγονός που ανακοίνωσε και μίλησε γι' αυτό ο Περιφερειάρχης Στο Νησί 99FM, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην εκπομπή «99 Και Σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος σχετικά, ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε πως «η συναίνεση και η συνεργασία μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα», επαναλαμβάνοντας ότι «η παράταξή μας είναι η νικήτρια των εκλογών, παραμένοντας η κυρίαρχη δύναμη». Επιβεβαίωσε πάντως τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον κ. Χριστόφα, τονίζοντας ότι «υπάρχει μεταξύ μας μια σχέση φιλίας, μια σχέση καθηγητή-φοιτητή με τον επικεφαλής της άλλης παράταξης».

Κληθείς να σχολιάσει τις πιθανές ανακατατάξεις εντός της περιφερειακής αρχής, ο κ. Μουτζούρης πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο ότι 14 Σεπτεμβρίου λήγουν οι θητείες των αντιπεριφερειαρχών. Όμως θέλω να σας θυμίσω ότι στη διάρκεια του έτους η κυβέρνηση μας έδωσε τη δυνατότητα και για δύο νέους αντιπεριφερειάρχες. Κατά συνέπεια έχουμε και πρόσθετες θέσεις διαθέσιμες».

Απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες του, ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε: «Τους τιμώ, εκτιμώ το έργο τους και κατά συνέπεια δε νομίζω ότι θα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις», ενώ ερωτηθείς για το αν η απόφασή του για συνεργασία έτυχε καθολικής αποδοχής εντός της δικής του παράταξης, ανέφερε: «Μέχρι χθες με όσους συνομίλησα, στη Χίο, υπήρχε καθολική αποδοχή. Δεν ξέρω αν στη διάρκεια της ημέρας υπάρξει κάποια αντίδραση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν στελέχη της περιφερειακής αρχής που μπορούν να θεωρούνται ασφαλή και ακλόνητα από τις θέσεις τους, ο κ. Μουτζούρης αρκέστηκε να σχολιάσει: «Ένας καθηγητής, πανεπιστημιακός, έχει μάθει να αξιολογεί όπως κι εκείνος να αξιολογείται. Έτσι κι εγώ αξιολογούσα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους τους συνεργάτες μου». Το γεγονός όμως πως αναφέρθηκε με θετικά λόγια σε αρκετούς και όχι όλους, προκαλεί απορίες: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση αρκετών συνεργατών μου», τόνισε, «κι αυτό θα το λάβω σοβαρά υπόψη μου».

Τέλος, ο κ. Μουτζούρης παραδέχθηκε πως το τελευταίο διάστημα έγιναν συζητήσεις και με άλλες παρατάξεις, ειδικότερα την Πέμπτη στη Χίο πριν και μετά το περιφερειακό συμβούλιο, αποκαλύπτοντας πως «είχα μια επαφή με ομοϊδεάτες μου», εννοώντας στελέχη της παράταξης της κ. Καλογήρου που προέρχεται επίσης από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Για τις οποίες, επεσήμανε, πως «παραμένουν ανοικτές, εξάλλου πιστεύουμε σε κάθε συνεργασία, σε κάθε αζυμούθιο. Μπορεί να μην υπήρξε μια πρώτη σύγκλιση, αλλά θα φανεί αν θα βρεθεί ανταπόκριση τις επόμενες μέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα αντιδράσει ο Χατζηκομνηνός;

Έντονο ενδιαφέρον θα έχει η όποια αντίδραση, αν υπάρξει, από τα θορυβημένα στελέχη της περιφερειακής αρχής, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός, οι σχέσεις του οποίου με τον Κώστα Μουτζούρη δεν διάγουν -σύμφωνα με πηγές του «Ν»- και την καλύτερη περίοδό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ, πως ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις, μια ενδεχόμενη αναπροσαρμογή αρμοδιοτήτων, σε συνδυασμό με την προσθήκη του «Τολμάμε» στο κάδρο της περιφερειακής διοίκησης, θεωρείται δεδομένο από πολλούς ότι θα προκαλέσει δυσαρέσκεια από την πλευρά Χατζηκομνηνού. Και μένει να διαφανεί, αν συμβεί, σε τι βαθμό θα διαρρηχθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών, που όπως επισημαίνουν καλά γνωρίζοντες του χώρου, έχουν «ψυχραθεί» το τελευταίο διάστημα.

Ποιους «καλοβλέπει» από την παράταξη Καλογήρου;

Μια ακόμα παράμετρος, βάσει των όσων δήλωσε ο κ. Μουτζούρης Στο Νησί 99FM, είναι με ποιους υπάρχει πιθανά σύγκλιση από την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία μετά την τοποθέτησή της στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αποτραβηχτεί από τα κοινά της Περιφέρειας, γεγονός που -όπως λέγεται- έχει χωρίσει την παράταξή της στα δύο. Σε εκείνους που επιμένουν να ασκούν αντιπολίτευση και σε κάποιους, που παρουσιάζονται περισσότερο διαλλακτικοί απέναντι στην περιφερειακή αρχή Μουτζούρη.

Παρότι ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι όποιες επαφές έγιναν στη Χίο, δεν οδήγησαν σε κάποιο απτό αποτέλεσμα, το γεγονός της παραδοχής ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με «ομοϊδεάτες» του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δημιουργεί συνειρμούς. Από το ρεπορτάζ του «Ν» προκύπτει ότι δεν μοιάζει απίθανο να υπάρχει κάποιου είδους προσχώρηση στο διαμορφούμενο σχήμα Μουτζούρη - Χριστόφα, στελεχών της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο», με την Πόπη Πρωτογεράκη Γόμου να τυγχάνει αποδοχής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά στελέχη της παράταξης Καλογήρου σε άλλα νησιά, ιδίως στη Χίο, εκφράζονται θετικά σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Κώστα Μουτζούρη, ψηφίζοντας εξάλλου το τελευταίο διάστημα πολλά από όσα φέρνει στο συμβούλιο η περιφερειακή αρχή.

Πιστός στο ρόλο του ο Βαλσαμίδης, απέχει ο Κυρατζής

Σταθερός στις απόψεις του, κρατώντας αντιπολιτευτική γραμμή, παραμένει ο τ. Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Βαλσαμίδης, όπως και ο ομόλογός του από τη Σάμο, Πάρης Παπαγεωργίου.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός πως για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση απείχε ο περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Κυρατζής, που εκπροσωπούσε τη θέση της Χριστιάνας Καλογήρου, αποτελώντας μια πιο επίσημη φωνή της Νέας Δημοκρατίας μέσα στις συνεδριάσεις του οργάνου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ