× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ΕΟΔΥ ήλθε, είδε και… αποχώρησε

«Τήρηση των μέτρων αλά Μύκονος και βλέπουμε σε 15 μέρες» ήταν οι οδηγίες που έδωσαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2020

Ο ΕΟΔΥ ήλθε, είδε και… αποχώρησε

Στη σκιά των δυο χθεσινών θανάτων και της νοσηλείας ως αυτή τη στιγμή 24 ανθρώπων με τη νόσο του κοροναϊού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή επίσκεψη στη Λέσβο τριμελούς κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι έκαναν; Επισκέψεις και  προτροπή τήρησης των «οριζόντιων πρωτοκόλλων» που σχεδιάστηκαν στη βάση της «εισβολής» της νόσου από τουρίστες! Μόνο που στη Λέσβο η νόσος με τα 103 ως; τώρα κρούσματα από τους οποίους σχεδόν το ¼  νοσηλεύονται, δεν είναι προϊόν άφιξης ξένων επισκεπτών. Όπως είπαν, αν τα μέτρα εφαρμοστούν αυστηρά τις επόμενες δύο εβδομάδες τότε θα επιτευχθεί ανάσχεση της άφιξης των κρουσμάτων. Δηλαδή θα συγκρατηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και οι επιπλοκές στα σημερινά δεδομένα.

Ούτε κουβέντα φυσικά για μέτρα σε χώρους διάδοσης της νόσου στη Μυτιλήνη που δεν είναι οι ταβέρνες. Ούτε για την ανάγκη μεταφοράς κινητής μονάδας από την Αθήνα για γρήγορη εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται. Τα οποία και σήμερα στέλνονται στην Αθήνα και απαντιούνται μετά από 3 – 4 μέρες. Ενώ η λήψη τους γίνεται με καθυστέρηση άλλων 3 – 4 ημερών αφού στο Κέντρο υγείας Μυτιλήνης πλέον τηρείται σειρά προτεραιότητας;.

Ας σημειωθεί ότι στη Μυτιλήνη σήμερα σε καραντίνα υπολογίζεται ότι έχουν τεθεί πάνω από 500 άτομα. Είτε ως ασθενείς οι ίδιοι σε κατ’ οίκον νοσηλεία, (103 κρούσματα από τις 12 Αυγούστου), είτε αναμένοντες αποτελέσματα δειγματοληψιών, είτε τέλος ως επαφές ασθενών οι οποίοι κρίθηκαν αρνητικοί, αλλά και αυτοί πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 14ήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Να επαναλάβουμε ότι μέχρι σήμερα Τρίτη το πρωί, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται 24 ασθενείς με κορονοϊό από τους οποίους δύο είναι διασωληνωμένοι. Ως κλινική για κοροναϊό χρησιμοποιούνται οι δυο παθολογικές κλινικές και η μονάδα λοιμωδών νόσων συνολικής δυνατότητας φιλοξενίας 38 ατόμων. Οι ασθενείς των δυο παθολογικών κλινικών άλλων ασθενειών νοσηλεύονται σε διασπορά σε άλλες κλινικές.

Στο Νοσοκομείο επίσης λόγω τριών κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ