× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πρωτοφανής έλλειψη νερού στην Αγιάσο»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2020

«Πρωτοφανής έλλειψη νερού στην Αγιάσο»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου καταγγέλλει πρωτοφανή έλλειψη νερού στην κοινότητα και ζητά να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν μέτρα. Θυμίζουμε τη συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα στο «Ν» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα όλη η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση εύχεται καλή σχολική χρονιά σ’ όλους τους μαθητές και καλή συνέχεια στη νεολαία μας που δοκίμασε τις δυνάμεις της στις φετινές Πανελλαδικές και για τους επιτυχόντες αλλά και για τους υπόλοιπους, που θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους για μια δημιουργική σταδιοδρομία προς όφελος της κοινωνίας.

Μπήκαμε στο φθινόπωρο, απαρχή παραγωγικών διαδικασιών για τους αγρότες (κάστανο, ελιές, φρούτα) και τους κτηνοτρόφους (προετοιμασία για γέννες, σοδειές για την τροφή ζώων κτλ.) και τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά. Τους καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην ξανά συμβούν τα περσινά και πάρουν το κόπο τους οι επιτήδειοι για ένα κομμάτι ψωμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χωριό μας έζησε τις τελευταίες μέρες μια πρωτοφανή έλλειψη νερού. Έκπληκτοι ακούσαμε τη πρόεδρο της κοινότητας Αγιάσου  στις 1η Σεπτεμβρίου στην ΕΡΑ Αιγαίου να κατηγορεί εργαζόμενους του Δήμου, εργολάβους κτλ. για το γεγονός  ότι εδώ και μέρες είχε κοπεί η υδροδότηση του χωριού. Μίλησε για εισαγγελείς, για πράγματα αυτονόητα που δεν γίνονται, για ευθύνη εργαζομένων που αφήνουν ένα χωριό χωρίς νερό κτλ.. Λεονταρισμοί ανέξοδοι.

 Κυρία πρόεδρε, το ζήτημα της σταθερής και μόνιμης υδροδότησης είναι κατά κύριο λόγω πολιτικό ζήτημα και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

 Η πίεση του νερού εδώ και πολύ καιρό είχε πέσει και φαινόταν το τι θα επακολουθήσει. Τι μέτρα λάβατε; Γιατί δεν έγινε καλλιέργεια των πηγών Σκοτεινού -Βάλανου;  Για πόσο χρονικό διάστημα το αντλιοστάσιο του Τσίγκου ήταν εκτός λειτουργείας; Ενδιαφερθήκατε για τον επερχόμενο κίνδυνο ή είχατε άλλες ασχολίες στην αγορά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολιτικοί προϊστάμενοι, «πολιτικά αφεντικά» σας, Διευθυντές Υπηρεσιών,  Προϊστάμενοι Υπηρεσιών κτλ. τους οποίους αφήνετε στο απυρόβλητο. Αν έχετε το πολιτικό θάρρος βγείτε και πείτε ποιοι από τους παραπάνω ολιγώρησαν; Έχουν όνομα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη για ζητήματα υψίστης πολιτικής προστασίας (όπως είναι η υδροδότηση) τα οποία εντέχνως αποκρύπτετε, μιλώντας αορίστως για ευθύνες κάποιων. Κατά τη γνώμη μας πήγατε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα και να δημιουργήσετε «άλλοθι» ότι εγώ τα είπα και από κει και πέρα δεν έχω ευθύνη. 

Αντί να κάνετε «ψευτοπαλληκαριές» συνειδητοποιείστε ότι έχετε ένα χωριό στην πολιτική σας ευθύνη και δεν ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις που χρειάζονται για αγωνιστική διεκδίκηση. Μιλήσετε για αυτονόητες ενέργειες από τους εργαζόμενους στο Δήμο και εσείς στέλνατε διαδικτυακά ευχαριστήρια σε Αντιδημάρχους και Περιφερειακή αρχή για αυτονόητες ενέργειες που είναι μέσα στα καθήκοντά τους.

Εδώ μια παρένθεση. Μετά το ευχαριστήριο στον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη γιατί έκλεισε κάποιες λακκούβες στο δρόμο προς το πρώην Σανατόριο ακολούθησε ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ότι σύντομα θα αρχίσει να γίνεται ο δρόμος Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου. Κύριε Περιφερειάρχη είναι εύκολο να εξαγγείλετε έργα, να λέτε μεγάλα λόγια, αλλά να ξέρετε ότι ο κόσμος λέει «νιός είμ’ τσ’ ασπρίσαν τα μαλλία μ’». Κοντολογίς ρωτάμε τον κ Περιφερειάρχη : Έχετε στα χέρια σας καμία σχετική μελέτη; Έχετε χρηματοδότηση; Έχετε περιβαλλοντικές άδειες; Σίγουρα όχι, γιατί και αυτό το ζήτημα μας απασχόλησε για πολλά χρόνια πριν, μαζί με το Δήμο Πλωμαρίου, και ξέρουμε τις δυσκολίες. Στην Αγιάσο οι παλιοί έλεγαν «Κότσαλα κουβέντες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ θα πρέπει άλλη μια φορά να πούμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγιάσου σχεδόν έχει καταργηθεί. Όποτε συνεδριάσει και πάρει σοβαρές αποφάσεις σχεδόν καμία δεν υλοποιείται Π.χ. σύσταση επιτροπής για τη διεκδίκηση της εύρυθμης λειτουργίας για το κατ’ όνομα Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου, έλεγχο από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου για αλλοίωση του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού, μερική καταστροφή ενός μέρους της «πατωμένης» φτιάξιμο της αγροτικής οδοποιίας, επισκευή δεξαμενών κτλ. ζητήματα που επισείουν λόγους διώξεων από την πολιτεία.

 Επίσης αυθαίρετα, με αφελείς δικαιολογίες ακυρώθηκε και το τελευταίο συμβούλιο με δικαιολογία τον Covid-19  ( 7 σύμβουλοι με όλα τα απαραίτητα μέσα ήταν επικίνδυνο να συναθροιστούν σε χώρο 120 τ.μ!!! ) ,γιατί δε θα είχαν την πλειοψηφία λόγω απουσίας συμβούλων τους. Ενώ είχε σοβαρά ζητήματα όπως : α) Συνάντηση – ενημέρωση με τους εργαζόμενους του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» για συντονισμό ενεργειών σχετικά με το νέο κύμα του κορονοϊού τον επερχόμενο χειμώνα, β) Συζήτηση – ενημέρωση για την αγροτική οδοποιία, γ) έναρξη σχολικής χρονιάς και ενέργειες για τη λύση των προβλημάτων από την κοινότητα και το Δήμο. δ) ενέργειες για τη βελτίωση του καστανιώνα, ε) ενέργειες για το Πολυδύναμο Ιατρείο Αγιάσου, κτλ. πήγαν στο επόμενο Δ.Σ. που ποιος ξέρει πότε θα γίνει;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Προς το παρόν μένουμε σε αυτά. Ξέρουμε οι αυθαιρεσίες και ο αυταρχισμός θα συνεχιστούν. Εμείς θα είμαστε εδώ. Αυτοί θα σβήνουν συνθήματα, εμείς θα τους ξεσκεπάζουμε. Τελικά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και ζητάνε με πείσμα «να ανασάνει  η ζωή»»

        

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας