× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να κλείσει το ΚΥΤ της Μόριας, καμιά νέα δομή στη Λέσβο»

Παρέμβαση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκης Τσιριγώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2020

«Να κλείσει το ΚΥΤ της Μόριας, καμιά νέα δομή στη Λέσβο»

Επικίνδυνη θεωρεί η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη τη θέση των προέδρων της Μόριας και των όμορων κοινοτήτων για τη δημιουργία νέας δομής σε άλλη περιοχή. Παράλληλα η κ.Τσιριγώτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον λαό της Λέσβου να αντιδράσει στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την μετατροπή της Λέσβου σε απέραντη φυλακή εγκλωβισμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μυτιλήνης έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των προέδρων των χωριών Μόριας και όμορων κοινοτήτων που πέρα από το δίκαιο αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ της Μόριας επαναφέρει δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή το ατυχές και επικίνδυνο αίτημα για δημιουργία κέντρου σε άλλη, μη κατοικημένη περιοχή της Λέσβου, ένα αίτημα που όπως αναφέρουν συζήτησαν με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και το πρότειναν «λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση του Υπουργείου για δημιουργία κλειστής δομής στο νησί».

Το αίτημα αυτό κατά τη γνώμη μας δεν εκφράζει την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι σε πρόσφατη κινητοποίησή τους εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο επέδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης (το οποίο και το υιοθέτησε), ψήφισμα που αναφερόταν ξεκάθαρα στο κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας και πουθενά δεν ανέφερε αίτημα για δημιουργία κέντρου σε άλλη περιοχή της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρούμε πως το ως άνω αίτημα για δημιουργία κέντρου σε άλλη περιοχή τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι παντελώς αποπροσανατολιστικό και διασπαστικό, δεδομένου ότι αφενός έρχεται σε αντίθεση με το παλλαϊκό παλλεσβιακό αίτημα να μην υπάρχει κανένα κλειστό ή ανοιχτό κέντρο πουθενά στη Λέσβο και αδυνατίζει το κοινό μέτωπο πάνω στο αίτημα αυτό (άλλωστε και η περιοχή της Καράβας δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πρόσφατα απορρίφθηκε από το σύνολο του λεσβιακού λαού) και αφετέρου αδιαμφισβήτητα εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντες φυλακές ψυχών.

Η εμφάνιση των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο ΚΥΤ της Μόριας ήταν ζήτημα χρόνου να προκύψει αφού η κυβέρνηση αντί να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης που εδώ και καιρό έχουν διατυπωθεί, διόγκωσε το αίσχος που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρε κανένα μέτρο για την αποφυγή της κατάστασης αυτής, αντίθετα φάνηκε ότι περίμενε «πως και πως» την εξέλιξη τούτη για να βγάλει τα σχέδια που καιρό τώρα φύλαγε στα συρτάρια της. Βρήκε την ευκαιρία λοιπόν να ανακοινώσει και να υλοποιήσει την επέκταση του κέντρου, δια της ανάθεσης της περίφραξης του διευρυμένου ΚΥΤ και δια της έναρξης της διαδικασίας μίσθωσης γεωτεμαχίων για την επέκτασή του.

Μια απόφαση που έπρεπε ήδη να έχει καταδικάσει η Δημοτική Αρχή αντί να σιωπά εκκωφαντικά.

Εμείς δε θα επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας απέραντη φυλακή εγκλωβισμένων. Θα μπούμε μπροστά για να αποτρέψουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, να απαιτήσουμεμαζί με τους κατοίκους της Λέσβου να κλείσει οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας, να μην υπάρξει καμία νέα δομή στη Λέσβο, να προχωρήσει εδώ και τώρα ο οργανωμένος, μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες πραγματικού προορισμού τους,να πιεστεί η ΕΕ ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες καιμε ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να οργανωθούν οι υπηρεσίες ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι