× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερώτηση Κομνηνάκα για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εγκατάσταση της νέας δομής

Στη βουλή φέρνει η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ το επίμαχο ζήτημα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2020

Ερώτηση Κομνηνάκα για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εγκατάσταση της νέας δομής

Την απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από ενέργειες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες, ζητά από την κυβέρνηση, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και την συνυπογράφουν οι Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σε επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνεται το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά υπάρχει εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο στήσιμο πρόχειρης Δομής Φιλοξενίας στη Λέσβο.

Η νέα αυτή δομή μετά από απόφαση της κυβέρνησης εγκαθίσταται στο παλιό πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, για τη διαμονή προσφύγων και μεταναστών που έμειναν στο δρόμο, μετά την ολοσχερή καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την εμπλοκή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την εγκατάσταση του νέου καταυλισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην παροχή υπηρεσιών, όπως το πρόσφατο παράδειγμα όπου με απόφαση της κυβέρνησης, διατέθηκαν 140 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για να πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρα μας, λόγω κορονοϊού. Με αυτό τον τρόπο, οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα, υποκαθιστώντας τα κενά του κράτους σε μια σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου Μετανάστευσης, για την επίλυση θεμάτων σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση αντί να φτιάχνει ανοιχτές και κλειστές δομές όπου εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στους δρόμους, να κλείσει τις νέες Μόριες, καθώς και όλες τις άλλες δομές ανοιχτού ή κλειστού τύπου. Να προχωρήσει στην κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και να εφοδιάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες με τα κατάλληλα έγγραφα για να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από ενέργειες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ