× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθανασίου κατά… Βέρρου!

Ενεμφανίσθη ο κυβερνητικός βουλευτής έξι ημέρες μετά το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας- Δηκτική απάντηση Βέρρου προς τον κ. Αθανασίου

Δημοσίευση 14/9/2020

Αθανασίου κατά… Βέρρου!

Τσακωμένη με την… αλήθεια εξακολουθεί να βαδίζει η κυβέρνηση έξι ημέρες μετά την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, συνεχίζοντας από παλινωδία σε παλινωδία. Μετά τον κυβερνητικό ισχυρισμό πως η κυβέρνηση…. ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τη Μόρια που κάηκε  την περασμένη Τρίτη αφήνοντας στο δρόμο για έκτη ημέρα 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες –και- εν μέσω πανδημίας, τη σκυτάλη πήρε πριν από λίγο ο… άφαντος –ειδικά ότι το πεδίο έκαιγε μεταφορικά και κυριολεκτικά- τοπικός κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο οποίος από όλα όσα γίνονται και κυρίως δεν γίνονται στη Μυτιλήνη των ΜΑΤ, του κορονοϊού, των προσωρινών ή μόνιμων καταυλισμών, απεφάνθη ότι το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι άλλο από το ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ισχυρίστηκε… ψευδώς προ ημερών ότι εκβιάστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο με κατάργηση του Δήμου του. Λίγο αργότερα όμως, ο γνωστός και για το φλεγματικό χιούμορ του δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του βουλευτή της ΝΔ, διαχωρίζοντας τον κ. Αθανασίου από την κυβέρνηση και παραπέμποντας στο χαρακτηριστικό του μεγάλου ψεύτη, όπως το γνωρίζουμε από το αριστούργημα του Πινόκιο: τη μεγάλη μύτη! Αναρωτώμενος μάλιστα γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών έβαλε… «δικηγόρο» τον κ. Αθανασίου και έσπευσε να τον διαψεύσει πέντε ημέρες μετά.

Με ανακοίνωσή του ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής επιχειρεί εδώ και λίγη ώρα να αποκαταστήσει όπως λέγει την παραπληροφόρηση που επικρατεί στη Λέσβο που πάντως «τρυπήθηκε» μέσα σε λίγες ώρες με μία νέα δομή στον Καρά Τεπέ εν αγνοία(;) και του ιδίου και εξηγεί μακροσκελώς πως ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ουδέποτε απείλησε τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο πως θα του καταργήσει τον δήμο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βέρρος εξερχόμενος της  προ εβδομάδος έκτακτης σύσκεψης που έγινε στη Μυτιλήνη μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, με ανάρτησή του στο facebook άφησε να εννοηθεί πως απειλήθηκε με κατάργηση του δήμου του.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί το «διαίρει και βασίλευε»

Πριν παραθέσουμε τόσο την ανακοίνωση του κ. Αθανασίου, όσο και την διαδικτυακή απάντηση του κ. Βέρρου οι οποίοι όπως φαίνεται εδώ και λίγη ώρα βρέθηκαν σε οριστική μεταξύ τους ρήξη, θα πρέπει να παρατηρήσουμε το εξής που ίσως εξηγεί και το πώς αντιμετωπίζουν τη Λέσβο στο Μαξίμου: Πως από τον κυβερνητικό βουλευτή της Λέσβου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην προοπτική αποσυμφόρησης που είναι πάγιο και διαχρονικό αίτημα τόσο του ιδίου, όσο και του λεσβιακού λαού, αλλά και η παραμικρή ουσιαστική του αναφορά ως προς το τι μέλλει γενέσθαι. Αν δεν πει εκείνος στους Λέσβιους, ποιος θα πει; Αντίθετα ενισχύει με την ανακοίνωσή του αυτή την διάθεση εξάσκησης μικροπολιτικής επάνω στα καμένα της Μόριας, αλλά και την πολεμική μεταξύ των αυτοδιοικητικών της Λέσβου. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και την αποκάλυψη του «Ν» την περασμένη Δευτέρα, όταν και πριν από την καταστροφή του ΚΥΤ, ο κ. Αθανασίου είχε συγκαλέσει ο ίδιος άτυπη συνάντηση με τους δημάρχους της Λέσβου και τον περιφερειάρχη, συζητώντας νέες πιθανές τοποθεσίες για δομές μεταναστών…

Η ανακοίνωση του κ. Αθανασίου

«Επειδή υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο νησί μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να επισημάνω τα εξής:

α. Η Ν.Δ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ καμία δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε σε ταχεία αποσυμφόρηση του νησιού, ανεξαρτήτως ότι το όλο πρόβλημα φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

β. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει αμέσως εντολή για αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και αποσυμφόρηση του νησιού (ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και μείωση του πληθυσμού των μεταναστών στη Μόρια). Ήδη πριν τον εμπρησμό οι 21000 και πλέον μετανάστες στη Μόρια είχαν μειωθεί στους 13.600.

γ. Η πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, με εντολή του Πρωθυπουργού, στόχο είχε να βρεθεί λύση για τη προσωρινή στέγαση των μεταναστών, που περιεφέροντο στους δρόμους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, της δημόσιας ασφάλειας και προσήλωσής μας στα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε.

δ. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να συμφωνήσουν οι δύο Δήμαρχοι στην εξεύρεση χώρων στους δήμους τους για την προσωρινή στέγαση των περιφερόμενων στους δρόμους μεταναστών, κατάσταση που έπληττε την εικόνα της χώρας. Όλοι δε εντοπίσαμε το πρόβλημα στην ασυμφωνία των δύο Δημάρχων. Κανείς δε από τους παρευρισκόμενους και πολύ περισσότερο ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κατάργηση κάποιου Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σε τρεις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι απειλήθηκε ότι θα καταργηθεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αν δεν βρεθεί χώρος και στη Δυτική Λέσβο, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αληθές. Συνεπώς, οφείλει ο κ. Δήμαρχος, για να αποδείξει ότι δεν ψεύδεται, να πει πότε, που και από ποιον απειλήθηκε ή εκβιάσθηκε. Εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά, ποιες προσπάθειες κάνει ο Υπουργός Εσωτερικών για τη στήριξη και ανάπτυξη των δήμων μας.

Η παραπληροφόρηση, γενικά βλάπτει το κύρος του Δήμου και όσων την κάνουν σημαία τους, για να καλύπτουν άλλες αστοχίες τους».

 

Η διαδικτυακή απάντηση του κ. Βέρρου

 

«Πράγματι είπα ψέματα στο ότι ειπώθηκε ότι θα καταργηθεί ο Δήμος αφού δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Είπα ότι ειπώθηκε και όλοι κατάλαβαν φαντάζομαι, άπαξ. Έγινε δύο φορές και μάλιστα παρουσία του κ. Αθανασίου. Την πρώτη ως πιθανότητα και την δεύτερη ως βεβαιότητα. Πάντως έχει σημασία να λες κάτι, δημοσίως, επί 4 μέρες και να σε διαψεύδουν την 5η.Επίσης θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να έκανε την διάψευση, όποιος έκανε και την σχετική δήλωση. Τέλος, ως γεγονός το θεωρώ εξαιρετικά πρωτότυπο Οσον αφορά τις "άστοχες" ενέργειες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνω ότι τουλάχιστον υπάρχουν ενέργειες, σε αντίθεση με την εξαφάνιση κάποιων, όταν θα έπρεπε να ενεργήσουν. Σε κάθε δε περίπτωση, αυτές κρίνονται καθημερινά από τις δημότες. Τέλος, ουδείς αμφισβήτησε την καλή σχέση του Δήμου με την Κυβέρνηση. Άλλωστε έτσι πρέπει να κάνουν και τα δύο μέρη, προς όφελος των δημοτών. Σχέση που μπορεί να δοκιμάζεται κατά καιρούς, λόγω του μεταναστευτικού, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε τις απόψεις μας, τις έχουμε ευθαρσώς πει και θεωρούμε ότι έχουμε δικαιωθεί από τα γεγονότα. Σχέση όμως που κάποιους ενοχλεί γιατί θεωρούν ότι παρακάμπτονται. Υ. Γ. Κατά τον Κάρλο Κολόντι, συγγραφέα του Πινόκιο, χαρακτηριστικό του ψεύτη είναι η μεγάλη μύτη. Όσον με αφορά, δεν έχω».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Θερμή

Τραυματίσθηκαν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και ο πεζός που ενεπλάκησαν στο περιστατικό
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μοτοσικλέτες άνευ διπλώματος

Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα στην περιοχή της Μυτιλήνης
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Μεταγραφή» Αλεξίου στην παράταξη Βέρρου

Στενή συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού με το δημοτικό Σύμβουλο Στρ. Αλεξίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Νυφίδα είναι «χωρίς πλαστικά»!

Εθελοντική δράση, ορνιθοπαρατήρηση με ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες
ΥΓΕΙΑ

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Λέσβο

Μείωση των κρουσμάτων στο νησί το τελευταίο εικοσιτετράωρο
ΥΓΕΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σκόπελο

Με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας των αιμοδοτών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλον!

«Αγκάθι» στην αυτοδιοικητική ζωή της Λέσβου, οι κακές σχέσεις των δύο δημάρχων που δεν ανέχονται ο ένας την παρουσία του άλλου ακόμη και στον ίδιο χώρο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εν μέσω πανδημίας, πάμε σε πτωχεύσεις πρώτης κατοικίας!»

Ο συντονιστής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Καραβασίλης εφ’ όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Περιφέρεια τίμησε την 75η επέτειο ίδρυσης του ΟΗΕ

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»

Δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οδηγίες του Συλλόγου Εστίασης για το επίπεδο 2 της Λέσβου

Παράκληση για πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του κλάδου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Αντωνέλλη φέρνει κινηματογραφικές παραγωγές στη Λέσβο

Εφ όλης της ύλης Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αναστασίας Αντωνέλλη. Μιλά για την Κοινωνική Πρόνοια, τον Πολιτισμό, το μεράκι της για την ανάδειξη του Αρχοντικού Γεωργιάδη και τις δράστηριότητες του πρώτου έτους
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ