× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2020

Συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σε συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. Γιώργο Ρουπακιά καλεί η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κάλεσμα της η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει: «Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο κρατάμε ζωντανή την παρακαταθήκη να ηττηθεί ο φασισμός και απαιτούμε τιμωρία των ναζί δολοφόνων. Η πολύχρονη δίκη έφτασε στο τέλος της και την Τετάρτη 7/10 θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για τη δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και όλα τα εγκλήματα της Χ.Α..

Την ίδια ώρα παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου. Να αποκρούονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της Αρίας φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από τις επιθέσεις σε μετανάστες, τα κτυπήματα σε πρόσφυγες, σε δημοσιογράφους, τις δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες, βρίσκονται οργανωμένα κέντρα των φασιστικών ομάδων. Ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει στήριξη από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, σε κυκλώματα του κράτους, σε λέσχες εφέδρων, στον υπόκοσμο και σε μεγιστάνες.

Η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Για αυτό δεν σιωπούμε.

Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όλα τα στηρίγματα του συστήματος, συστηματικά στρώνουν με την πολιτική τους το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Αυτό έδειξαν με δραματικό τρόπο τα τελευταία γεγονότα που ακολούθησαν τις πυρκαγιές στο κολαστήριο της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μόρια κάηκε ως συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πολιτική, η οποία αντιμετωπίζει το προσφυγικό – μεταναστευτικό με όρους αστυνομίας, βίας και καταστολής, εγκλεισμού και τιμωρίας. Η Μόρια ήταν το διαρκές έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ) και της Ε.Ε. που δημιούργησαν και γιγάντωσαν αυτό το άθλιο κολαστήριο. Η αντιπροσφυγική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης συνεπικουρούμενη από την αντιπροσφυγική υστερία των τοπικών αρχόντων οδήγησε σε αυτή την πρωτοφανή καταστροφή. Και τώρα προχωρούν να φτιάξουν νέο στρατόπεδο -κολαστήριο προσφύγων, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των νησιωτών. Η αλληλεγγύη ιδιαίτερα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, πρέπει να είναι παρούσα, δυνατή και ξεκάθαρη υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών/τριών.

Απαιτούμε:
- Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Οι Ναζί στη φυλακή. Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της Χ.Α. από τα ΜΜΕ.

- Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στα κλειστά ξενοδοχεία της Λέσβου και μετά την καραντίνα στην ηπειρωτική χώρα. Να δοθεί η απαραίτητη και επείγουσα υγειονομική φροντίδα σε όλους-ες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε οι πρόσφυγες /μετανάστες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες - προορισμού που επιθυμούν. Όσοι παραμείνουν στη χώρα, να ενταχθούν ισότιμα στις τοπικές κοινωνίες σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

- Να σταματήσει η αστυνομική καταστολή, η ρατσιστική και φασιστική βία.

- Να καταργηθεί η βάρβαρη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που δημιούργησε τις «Μόριες» και μετέτρεψε τα νησιά σε φυλακές. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα - κολαστήρια προσφύγων και να μη φτιαχτεί κανένα νέο, πουθενά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι