× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρανομούν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης; «Dura lex sed lex» κύριοι της Εισαγγελίας Εφετών

Ο Νόμος δεν επιτρέπει τη λειτουργία της αίθουσας εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου ως…. αίθουσα δικαστηρίου. Η Εισαγγελία Εφετών τι λέει;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2020

Παρανομούν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης; «Dura lex sed lex» κύριοι της Εισαγγελίας Εφετών

Από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Νότη Μηταράκη και Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη. Σε λίγες μέρες ούτε αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράνομη είναι η λειτουργία της αίθουσας εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ως αίθουσα συνεδριάσεων του Εφετείου βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκάλυψε το «Ν» την Κυριακή, εν μια νυκτί και εν κρυπτώ με απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΕΤΑΔ Α.Ε. η αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα δικαστηρίου από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου! Το κτηριακό συγκρότημα όμως της Γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι χαρακτηρισμένο με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 731/Δ/31-12-1985) και ως χρήση προβλέπεται αποκλειστικά η «Διοίκηση» σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 869/Δ/5-12-1988). Για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας μετά την έγκριση από ΣΧΟΠ, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και άλλα. Και τέτοια αλλαγή στην περίπτωση δεν έχει υπάρξει!

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου με τα σημερινά δεδομένα από το Εφετείο βορείου Αιγαίου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Και η όλη υπόθεση αποτελεί κωμικοτραγική εξέλιξη η οποία δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα αισθήματος Δικαίου στην κοινωνία όταν ανώτεροι δικαστές, Εφέτες και Εισαγγελείς Εφετών θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα ένα χώρο ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Και φυσικά μετά από το σημερινό δημοσίευμα δεν δικαιούνται να δηλώσουν «Δεν το ξέραμε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όπως το «Ν» έγραψε χθες, το Εφετείο βορείου Αιγαίου έχει καταλάβει όλον τον κάτω όροφο του νέου κτηρίου (με την απόφαση της ΕΤΑΔ Α.Ε πετιέται στο δρόμο και η υπηρεσία που ασχολείται με τους σεισμοπαθείς της Βρίσας) αλλά και μεγάλο μέρος το πάνω ορόφου του ιστορικού κτηρίου.

Την ίδια ώρα η πρόταση για την ενοικίαση ενός μεγάλου κτηρίου (κτηρίου Βιτούλια) δίπλα στα δικαστήρια για την κάλυψη των αναγκών του Εφετείου βορείου Αιγαίου έμεινε αναπάντητη. Ενώ εκκρεμεί και μάλλον δεν είναι καν γνωστή η ολοκληρωμένη μελέτη για την ανακατασκευή εγκατάστασης στο πίσω μέρος του δικαστηρίου μέσα στον αύλειο του χώρο για τη λειτουργία του Εφετείου. Τέλος μέρα με τη μέρα καταρρέει και έχει μετατραπεί σε χωματερή κάτω από τα μάτια των γειτνιαζόντων λειτουργών της Δικαιοσύνης κάθε βαθμού, το κτήριο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας γνωστό ως «Γαλλική Σχολή». Και αυτό είχε αποφασιστεί να μετατραπεί σε χώρο απονομής της δικαιοσύνης με το σχεδιασμό να παραπέμπεται στις καλένδες.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος