× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιάννης Σπιλάνης «Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για τον Τουρισμό»

Σε συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη με τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2019

Γιάννης Σπιλάνης «Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για τον Τουρισμό»

Στο Μόλυβο βρέθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης συνοδευόμενος με στελέχη του συνδυασμού του Συμπαράταξη Πολιτών. Κατά την επίσκεψη του στην περιοχή είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας όπου συζήτησαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο κ.Σπιλάνης από τη μεριά του ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέσβο καθώς και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Συμπαράταξη Πολιτών έχει ως εξής:

«Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων η χρόνια έλλειψη στρατηγικής και στον τομέα του τουρισμού, που μας "αναγκάζει" να συζητάμε και σήμερα τα ιδία προβλήματα που είχαν τεθεί ήδη από τη δεκαετία του 90 και δεν αντιμετωπίστηκαν.
Το θέμα της τουριστικής διακυβέρνησης, δηλαδή του πως σχεδιάζονται, λαμβάνονται και υλοποιούνται οι αποφάσεις και από ποιους, σε ότι αφορά στον τουρισμό ,εντοπίστηκε ως το σημαντικότερο με βάση τα όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια ,με εμφανή την αδυναμία συνεργασίας και ανάπτυξης των αναγκαίων συνεργειών. Υπό τις νέες μάλιστα συνθήκες με την δημιουργία δύο Δήμων στη Λέσβο αλλά και στη Σάμο, ο ρόλος της Περιφέρειας καθίσταται κεντρικός. Συζητήθηκε ποιο είναι το ενδεδειγμένο μοντέλο για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που να βασίζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λέσβου οφείλει να προχωρήσει από τις γενικόλογες διακηρύξεις και τις αποσπασματικές (και αναποτελεσματικές όπως κοινά διαπιστώνεται) δράσεις σε μια σειρά δράσεων με βάση ένα κοινά συμφωνημένο σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, η ανάδειξη της Λέσβου (και των άλλων νησιών) σε γαστρονομικό προορισμό δεν μπορεί να υπηρετηθεί από μια σημειακή δράση, αλλά μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο διασύνδεσης αγροδιατροφής και τουρισμού με σειρά παρεμβάσεων. Ανάλογα σχέδια πρέπει να υπάρξουν με αντικείμενο την ευεξία (περπάτημα, ποδήλατο, ιαματικά, θαλάσσια σπορ) και τον πολιτισμό.
Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις και το κράτος ως κρίσιμος στόχος αναδείχτηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ως κρίσιμος παράγοντας για την αναβάθμιση της εικόνας της Λέσβου. Η εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων και η τήρηση της νομοθεσίας εντοπίστηκαν ως κρίσιμα εργαλεία.

Τέλος κοινός τόπος αναδείχτηκε ότι η τουριστική προβολή όπως γίνεται μέχρι σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα όπως δείχνουν και οι αριθμοί και η χρονική διασπορά των αφίξεων και κυρίως η ποιότητα των τουριστών.
Ο Γ. Σπιλάνης συνοψίζοντας το πνεύμα της συζήτησης υπογράμμισε ότι η έλλειψη στρατηγικής και συνεργασίας αποτελούν τροχοπέδη για όποια μεμονωμένη καλή πρακτική. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σχέδιο που έχει καταθέσει στην περιφερειακή αρχή που παραμένει αναξιοποίητο και πιστεύει απόλυτα στη συνεργασία όλων. Τουρισμός και Αγροδιατροφή που αξιοποιούν Περιβάλλον και Πολιτισμό για παραγωγή επωνύμων και ποιοτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελούν τους πυλώνες του οράματος της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το αύριο των νησιών μας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ οφείλει να υπογραμμίσει ότι διαχρονικά υπάρχουν ομάδες συμφερόντων που διαπλέκονται με τις εκάστοτε αρχές για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη και αρκούνται σ αυτό που υπάρχει εμποδίζοντας τους άλλους να δώσουν λύσεις. Η Περιφέρεια, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, δεν συνομίλησε και δεν συνεργάστηκε με όλους που συμμετέχουν στην παραγωγή του τουριστικού προϊόντος και συνεχίζει μονομερείς ενέργειες που χαρακτηρίζονται από άγνοια, από αδιαφάνεια και προφανή πολιτική σκοπιμότητα.

Εμείς ερχόμαστε για να απελευθερώσουμε το δυναμικό αυτό αλλάζοντας την Περιφέρεια»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έφτιαξαν εφαρμογή για να πίνουμε καφέ στην κούπα μας και όχι σε πλαστικό

Φοιτητές του Περιβάλλοντος νικητές του μεγάλου τελικού του Sup Free Hackathon
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Καταγγέλλει επισκέψεις στο σπίτι του

Νέα απάντηση του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τον πέταξαν... και δεν μιλούσε κανείς!

Λεπτομέρειες που συγκλονίζουν για τον θάνατο του Δημήτρη
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Θυμίζουμε στον κ. Αθανασίου ότι η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη…»

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου στο βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Δήμο
ΧΩΡΙΑ

Σύσκεψη στη Γέρα με πρωτοβουλία Μουτζούρη

Ξεκινούν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια για έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα;

Eλεγκτική υπηρεσία από την Αθήνα στη Μυτιλήνη για να εξετάσει καταγγελίες πολιτών, για τη συνεχιζόμενη ρύπανση της θάλασσας με αστικά λύματα λόγω μη ολοκληρωμένων αποχετευτικών έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εάν οι απεργίες είναι «ξεπερασμένες» γιατί τις πολεμάτε έτσι;

Τοποθέτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλονή

Ξεκινά τις εξορμήσεις στην Λεσβιακή ύπαιθρο ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς μαζί με στελέχη του κόμματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συζητάμε για το χειροκρότημα, ενώ το Μουσικό της Μυτιλήνης δεν έχει κτήριο»

Έκπληκτος από την εκφορά λόγου του κυβερνητικού βουλευτή, δήλωσε ο συντονιστής Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Καραβασίλης
ΧΩΡΙΑ

Ξαναχτίζεται η σεισμόπληκτη Βρίσα: 90 άδειες και 65 οικοδομές

Στη σημερινή εικόνα της μαρτυρικής κοινότητας που ισοπεδώθηκε στο μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, αναφέρεται ο πρόεδρος του χωριού Στρατής Παράκοιλας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

O 15χρονος που γοήτευσε και τον Ολυμπιακό!

Ο Μυτιληνιός Μάρκος Βατός στα δοκιμαστικά τερματοφυλάκων στου Ρέντη, δύο χρόνια μετά τα δοκιμαστικά στον Παναθηναϊκό
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα στη σορό του Δημήτρη

Από την τροχαία ανακοινωθηκε στη δικηγόρο της οικογένειας και το Silver Alert- Δεν δίνεται πρόσβαση σε τεστ DNA