× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιάννης Σπιλάνης «Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για τον Τουρισμό»

Σε συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη με τον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2019

Γιάννης Σπιλάνης «Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για τον Τουρισμό»

Στο Μόλυβο βρέθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης συνοδευόμενος με στελέχη του συνδυασμού του Συμπαράταξη Πολιτών. Κατά την επίσκεψη του στην περιοχή είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας όπου συζήτησαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο κ.Σπιλάνης από τη μεριά του ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέσβο καθώς και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Συμπαράταξη Πολιτών έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων η χρόνια έλλειψη στρατηγικής και στον τομέα του τουρισμού, που μας "αναγκάζει" να συζητάμε και σήμερα τα ιδία προβλήματα που είχαν τεθεί ήδη από τη δεκαετία του 90 και δεν αντιμετωπίστηκαν.
Το θέμα της τουριστικής διακυβέρνησης, δηλαδή του πως σχεδιάζονται, λαμβάνονται και υλοποιούνται οι αποφάσεις και από ποιους, σε ότι αφορά στον τουρισμό ,εντοπίστηκε ως το σημαντικότερο με βάση τα όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια ,με εμφανή την αδυναμία συνεργασίας και ανάπτυξης των αναγκαίων συνεργειών. Υπό τις νέες μάλιστα συνθήκες με την δημιουργία δύο Δήμων στη Λέσβο αλλά και στη Σάμο, ο ρόλος της Περιφέρειας καθίσταται κεντρικός. Συζητήθηκε ποιο είναι το ενδεδειγμένο μοντέλο για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που να βασίζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λέσβου οφείλει να προχωρήσει από τις γενικόλογες διακηρύξεις και τις αποσπασματικές (και αναποτελεσματικές όπως κοινά διαπιστώνεται) δράσεις σε μια σειρά δράσεων με βάση ένα κοινά συμφωνημένο σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, η ανάδειξη της Λέσβου (και των άλλων νησιών) σε γαστρονομικό προορισμό δεν μπορεί να υπηρετηθεί από μια σημειακή δράση, αλλά μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο διασύνδεσης αγροδιατροφής και τουρισμού με σειρά παρεμβάσεων. Ανάλογα σχέδια πρέπει να υπάρξουν με αντικείμενο την ευεξία (περπάτημα, ποδήλατο, ιαματικά, θαλάσσια σπορ) και τον πολιτισμό.
Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις και το κράτος ως κρίσιμος στόχος αναδείχτηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ως κρίσιμος παράγοντας για την αναβάθμιση της εικόνας της Λέσβου. Η εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων και η τήρηση της νομοθεσίας εντοπίστηκαν ως κρίσιμα εργαλεία.

Τέλος κοινός τόπος αναδείχτηκε ότι η τουριστική προβολή όπως γίνεται μέχρι σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα όπως δείχνουν και οι αριθμοί και η χρονική διασπορά των αφίξεων και κυρίως η ποιότητα των τουριστών.
Ο Γ. Σπιλάνης συνοψίζοντας το πνεύμα της συζήτησης υπογράμμισε ότι η έλλειψη στρατηγικής και συνεργασίας αποτελούν τροχοπέδη για όποια μεμονωμένη καλή πρακτική. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σχέδιο που έχει καταθέσει στην περιφερειακή αρχή που παραμένει αναξιοποίητο και πιστεύει απόλυτα στη συνεργασία όλων. Τουρισμός και Αγροδιατροφή που αξιοποιούν Περιβάλλον και Πολιτισμό για παραγωγή επωνύμων και ποιοτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελούν τους πυλώνες του οράματος της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το αύριο των νησιών μας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ οφείλει να υπογραμμίσει ότι διαχρονικά υπάρχουν ομάδες συμφερόντων που διαπλέκονται με τις εκάστοτε αρχές για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη και αρκούνται σ αυτό που υπάρχει εμποδίζοντας τους άλλους να δώσουν λύσεις. Η Περιφέρεια, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, δεν συνομίλησε και δεν συνεργάστηκε με όλους που συμμετέχουν στην παραγωγή του τουριστικού προϊόντος και συνεχίζει μονομερείς ενέργειες που χαρακτηρίζονται από άγνοια, από αδιαφάνεια και προφανή πολιτική σκοπιμότητα.

Εμείς ερχόμαστε για να απελευθερώσουμε το δυναμικό αυτό αλλάζοντας την Περιφέρεια»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης