× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πίσω παπά τα στέφανα!»

Καυστική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μυτιλήνης κατά Κύτελη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2020

«Πίσω παπά τα στέφανα!»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Μυτιλήνης, στρέφοντας τα βέλη της κατά του Στρατή Κύτελη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά: «Εάν δεν γνωρίζαμε την πλήρη ταύτιση της δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία πασχίζει λυσσαλέα να εφαρμόσει πιστά τις συμφωνίες εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και να τα διατηρεί ως φυλακές ψυχών, θα λέγαμε ότι ήταν κάτι παραπάνω από ώριμες οι συνθήκες για την καλύτερη «κωλοτούμπα» της χρονιάς.

«Δήμαρχος Μυτιλήνης, 25-11-2019, Απόσπασμα από την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης: Όχι επιπλέον Δομή στο Δήμο Μυτιλήνης. Μαζική αποσυμφόρηση του νησιού μας. Φιλοξενία μεταναστών στη Μόρια στην δυναμικότητα των 2.800 ατόμων που έχει σχεδιαστεί.

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 17-1-2020, Απόσπασμα από την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης: Να μην γίνει άλλη δομή στο νησί μας και βεβαίως για το κλείσιμο όλων των δομών του Δήμου Μυτιλήνης, ο οποίος αυτή τη στιγμή φιλοξενεί το σύνολο των μεταναστών, τις 22.000 με πέντε δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 10-2-2020, Απόσπασμα από την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης: Καμία νέα δομή στο νησί μας. Δεν έχει κάτι αλλάξει από την απόφαση μας.

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 17-2-2020, Απόσπασμα από την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης: Ως Δημοτική Αρχή δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία συζήτηση, που προγραμματίζεται για το αμέσως προσεχές διάστημα, για την υπόδειξη τοποθεσίας για δημιουργία κλειστής Δομής, διότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει σπιθαμή εδάφους να δώσει για εγκατάσταση νέας Δομής.

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 26-2-2020, Απόσπασμα από την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης: Εμμένουμε στις θέσεις που έχουμε αποφασίσει ως Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 10-9-2020, Δελτίο Τύπου: Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας εμμένοντας στην απόφαση «Καμιά δομή στη Λέσβο»

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 18-9-2020, σε Συνέντευξη Τύπου με φορείς: Να σκεφτούμε λογικά, είναι ουτοπία να λέμε αυτή τη στιγμή τη λέξη να φύγουν όλοι, όμως (…) έχοντας λάβει την ομόφωνη απόφαση του συνδυασμού μας και έχοντας λάβει τη γνώμη της αντιπολίτευσης του κ. Μαμάκου και του κ. Ζαφειρίου προτείνουμε, ζητάμε από το Δήμο Δυτικής Λέσβου να συνεννοηθούμε και να στηθεί στα όρια των δήμων μια δομή (…) συμφωνούμε να γίνει μια δομή στο πουθενά, έξω από κατοικημένες περιοχές, να συμφωνήσουμε να την υποδείξουμε (…)

Δήμαρχος Μυτιλήνης, 23-9-2020, Δελτίο Τύπου: Θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τις αρμόδιες Αρχές, για να αναζητήσουμε τον κατάλληλο χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής, στα όρια ή μη των δύο δήμων, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ φιλοξενίας έως 2.500 μεταναστών, με τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται, ώστε αφενός μεν οι αιτούντες άσυλο να διαμένουν σ’ αυτό, σε ανθρώπινες συνθήκες, το λιγότερο δυνατό χρόνο μέχρι την εξέταση του αιτήματος τους και αφετέρου η τοπική κοινωνία να νιώθει ασφαλής και ανεπηρέαστη στην καθημερινή της ζωή από τις επιπτώσεις του Μεταναστευτικού. Η συναίνεση μας για την δημιουργία του νέου ΚΥΤ προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση θα δεσμευτεί για την γρήγορη αποσυμφόρηση του συνόλου των μεταναστών.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λαός μας δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στα κούφια λόγια που προσαρμόζονται ανάλογα με το ακροατήριο. Από τη μια πανηγυρίζουν για τις μειωμένες ροές ως αποτέλεσμα της φύλαξης των συνόρων και τις παρουσιάζουν ως δεδομένες, αλλά από την άλλη σπεύδουν να φτιάξουν νέο ΚΥΤ τάχα έως 2.500 ανθρώπων, σπεύδουν να φτιάξουν νέα κολαστήρια.

Μετά από πλείστους όσους ελιγμούς η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης ήρθε να απαξιώσει όλες τις κινητοποιήσεις του λεσβιακού λαού, να προτείνει και να παρουσιάσει ως λύση τις κυβερνητικές επιδιώξεις, να επιβάλει από την πίσω πόρτα το νέο ΚΥΤ στο νησί μας.

Η συναίνεση και η συμφωνία τους στα σχέδια της κυβέρνησης ήταν και είναι δεδομένη όσο κι αν προσποιούνται το αντίθετο.

Εμείς ως παράταξη δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο έγκλημα που για ακόμα μια φορά συντελείται.

Καλούμε το λεσβιακό λαό να μην αφήνει άλλους να μιλάνε στο όνομά του, να οργανώσει την πάλη του μαζικά μέσα από τους φορείς του για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να μη γίνει κανένα ΚΥΤ στο νησί, να μη συνεχίσει η Λέσβος να είναι νησί εγκλωβισμένων.

Μυτιλήνη 27/9/2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Παναγιώτης Βαλάκος

Στρατής Κόμβος

Νίκη Τσιριγώτη»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες