× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Λείπουν καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί, μάσκες και τεστ Covid!»

Διεκδίκηση κονδυλίων για τα σχολεία ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2020

«Λείπουν καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί, μάσκες και τεστ Covid!»

Άμεση  διεκδίκηση  των αναγκαίων κονδυλίων για τη στήριξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητά με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παντελή Βρουλή η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αντί να εμπεδώνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων η σιγουριά  κι η ελπίδα για ομαλή κι εύρυθμη μορφωτική διαδικασία, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκαλεί ο Covid 19 , δυστυχώς η πραγματικότητα αποδεικνύεται ζοφερή:

«Σήμερα, η πραγματικότητα βρίσκει τις εκπαιδευτικές μονάδες των νησιών μας, σχεδόν απροετοίμαστες, παρότι βιώθηκε η πρώτη φάση της πανδημίας, που έπρεπε να διδάξει τους κυβερνώντες για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές της Α/βαθμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης βρίσκονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, που αφορούν κυρίως στην προστασία τους μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

           

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Εκπαιδευτικοί λείπουν!
  • Καθαρίστριες λείπουν, αφού κι αυτές που προσλήφθηκαν δεν επαρκούν για να καλύψουν το μεγάλο αριθμό αιθουσών και εξωτερικών χώρων για τη σωστή , βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθαριότητα των χώρων φοίτησης. Τα αιτήματα προς τις επιτροπές είναι πολύ συγκεκριμένα και τα γνωρίζετε.
  • Αίθουσες λείπουν και παρά την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που προκαλεί η πανδημία, τα παιδιά στοιβάζονται, δημιουργώντας 25μελή και σε αρκετές περιπτώσεις και 27μελη τμήματα.!
  • Διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό δεν γίνονται σε εκπαιδευτικούς και παιδιά, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και βαδίζουμε στα τυφλά, «πιπιλώντας», όμως, όλο και περισσοτερο την καραμέλα της ατομικής ευθύνης και αυτοπροστασίας, μετακυλύοντας έτσι τις ευθύνες.
  • Μάσκες και απολυμαντικά δεν επαρκούν.
  • Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ενημέρωση και εφαρμογή τους έχουν αφεθεί στους εκπαιδευτικούς που δεν είναι ούτε ειδικοί ούτε έχουν σπουδάσει το αντικείμενο κι έτσι, στην ερημιά της κρατικής απουσίας η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της.

 

             Οι προϋποθέσεις αυτές αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα για να συνεχιστεί η μορφωτική διαδικασία, για να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά την περσινή χρονιά, για να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το σχολείο αυτό δεν μπορεί να στηρίξει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Η κυβέρνηση, ήδη  από το καλοκαίρι μπορούσε να πάρει μέτρα, για τα σχολεία.

 

            Χρόνο είχε!

            Χρήματα είχε!

            Πολιτική βούληση δεν είχε, αφού τα δισ. τα κρατά για τους επιχειρηματίες , τους εφοπλιστές και τα άλλα «ευαγή ιδρύματα» που τη στηρίζουν.

 

            Το  ζήτημα της προστασίας των μαθητών δεν είναι ατομική υπόθεση της οικογένειας, του μαθητή και του εκπαιδευτικού!

            Σήμερα πρέπει να διεκδικηθούν κονδύλια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση  των αναγκών γενικά, αλλά και λόγω Covid-19 ειδικά.

 

            Ο σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδα και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός για τον Covid-19, που τον αντιμετωπίζουν ως γενικό γιατρό,  δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας, για αυτό απαιτείται όλος εκείνος ο εξοπλισμός, προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 

Πρέπει από τη θέση του ο καθένας μας και ως συλλογικά όργανα να διεκδικήσουμε άμεσα μέσα και μέτρα και γι αυτό καταθέτουμε αυτό το υπόμνημα:

 

  1.  Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  2. Σε  κάθε σχολική μονάδα ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο για τον έλεγχο των μαθητών.
  3. Διαγνωστικά τεστ σε περιοδική βάση σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  4. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  5. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  6. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία.
  7.  Επαρκής αριθμός σε μάσκες μιας χρήσης για τις συνεχώς παρουσιαζόμενες ανάγκες .
  8.  Επαρκής αριθμός αντισηπτικών.
  9.  Επαρκής αριθμός γαντιών.
  10. 10.  Εβδομαδιαία απολύμανση των σχολικών μονάδων.
  11. 11.  Επαρκής αριθμός ειδών υγιεινής και καθαριότητας π.χ. χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, σαπούνια, απορρυπαντικά κ.λπ.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη