× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, φασίστες και ναζί!»

Βαθιά ανάσα για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπουρνούς την απόφαση του Εφετείου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2020

«Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, φασίστες και ναζί!»

Βαθιά ανάσα για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπουρνούς την απόφαση του Εφετείου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», σημειώνοντας ότι στον σκουπιδοτενεκές της ιστορίας πρέπει να πάνε και οι «πολιτικοί συγγενείς τους στη Λέσβο, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούστε τι δήλωσε:

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα για τη δημοκρατία.

Γιατί σήμερα ενταφιάζεται η ναζιστική, δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής  και τα ηγετικά στελέχη της οδηγούνται στη φυλακή, καταδικασμένα για τη διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Το αίμα του Παύλου Φύσσα και δεκάδων άλλων, Ελλήνων και μεταναστών, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής βίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ζητούσε δικαίωση - και αυτή επήλθε με την ανάγνωση της απόφασης σε αυτή την ιστορική δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και του δημοκρατικού κόσμου, αλλά πάνω απ'όλα είναι μια νίκη που την οφείλουμε στην μαυροφορεμένη μάνα του Παύλου, τη Μάγδα Φύσσα, που τα τελευταία επτά χρόνια σήκωσε στους ώμους της αυτόν τον αγώνα και έγινε μάνα κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φασιστική απειλή.

Σήμερα, λοιπόν, όλοι όσοι αγωνιζόμαστε και ονειρευόμαστε ένα κόσμο με πραγματική δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη - ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασισμό - πήραμε μια μεγάλη ανάσα δημοκρατίας.

Πήραμε δύναμη, για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ξερίζωμα των αντιλήψεων και των ιδεών του φασισμού και του ναζισμού από την κοινωνία μας και αυτό αφορά και την τοπική μας κοινωνία στη Λέσβο. Ας μην ξεχνάμε, ότι και στη Λέσβο γνωστά ακροδεξιά στοιχεία, που στήριξαν και στηρίχθηκαν από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη για βίαιες επιθέσεις μίσους κατά προσφύγων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικαιοσύνη, λοιπόν, και στη Λέσβο, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει στην πράξη, ότι η δημοκρατία ξέρει πώς να απαντά στους θρασύδειλους οπαδούς της πιο αποκρουστικής και μισάνθρωπης ιδεολογίας - στους εχθρούς της ανθρώπινης ζωής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί. Για να στείλουμε ξανά το φασισμό και το ναζισμό στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο